Serietoer Nest-Sotra tok umiddelbart kommandoen på eget gress mot serieleder Nardo. Trønderne ble spilt så lavt at de til tider lå med alle spillerne sine inne i egen 16-meter. Stort spillemessig overtak til tross, Nest slet med å trenge gjennom et pottetett Nardo-forsvar. Alexander Dang fant et lite hull i den trønderske muren etter et drøyt kvarter, men han klarte ikke å overliste keeper.

Etter gjentatte mislykkede forsøk på å tråkle seg gjennom prøvde Nest på det ekstraordinære, og lyktes nesten med det. Andreas Rødsand fant Joachim Edvardsen på bakerste stolpe med et strålende innlegg. Kantspilleren prøvde seg på hel volley, men forsøket gikk i nettveggen.

Gavepakke

Nest røk ut av cupen i midtuken, mye på grunn av tabber i bakre rekker. Ti minutter før pause holdt det på å gå galt nok en gang. Bjarte Haugsdal misset fullstendig med et mottak som bakerste mann, og ballen spratt rett til Nardos Øyvind Pettersen. Heldigvis for Nest, var førstetouchet til den tidligere RBK-junioren dårlig og vinkelen alene med keeper ble for skarp til å kunne lirke ballen i ballen.

0–0 sto seg til pause. Nardo flyttet laget høyere i banen i starten av 2. omgang, og fikk nesten betalt etter fem minutter. Et innlegg falt ned i klyngen av spillere foran mål. Nøyaktig hva som skjedde vites ikke, men ballen fikk plutselig retning nærmeste hjørne. Keeper Sanchez Olsen fikk avverget, men returen ble liggende på fem meter. Nardos Jarl Magnus Knutsen skulle bare tuppe ballen i nettet, men en Nest-spiller fikk kastet seg inn og avverget situasjonen.

Det gikk likevel ikke lang tid før Nardo la seg lavere i banen igjen. Det var ganske åpenbart at serielederen kom til Ågotnes med ett poeng i sikte, og Nest hadde store problemer med å trenge gjennom. Det måtte noe magisk til for å bryte gjennom.

Magisk Furdal-touch

Det skjønte Johnny Furdal, og med en eventyrlig hælflikk bare Zlatan Ibrahimovic kan gjøre bedre, sendte han Alexander Dang alene gjennom med keeper. Målvakten kom rusende ut, og måljegeren prøvde seg på en frekk lobb. Dessverre for grønntrøyene var forsøket for svakt, og en forsvarsspiller fikk beinet ballen unna før den krysset mållinjen.

Nest fikk nok muligheter på tampen av oppgjøret til å avgjøre. Nærmest var Peter Nergaard et kvarter før slutt. Et innlegg fra Johnny Furdal ble sleivet bakover i feltet. Nergaard prøvde seg på halv volley, men forsøket fra hjørnet av femmeteren gikk langt over mål.

Kampfakta

Nest-Sotra – Nardo 0-0

Ågotnes. 2. divisjon herrer. 285 tilskuere. Dommer: Eivind Bodding, Haga. Gult kort: Mats van der Weel, Nardo.

Nest-Sotra (5-4-1): Martin Sanchez Olsen – Erlend Hellevik Larsen (Marcus Stueland fra 86), Bjarte Haugsdal, Ståle Steen Sæthre , Szymon Walczak (Gaute Vetti fra 62), Peter Nergaard – Johnny Furdal, Akinbola Akinyemi, Andreas Rødsand, Joachim Edvardsen (Damian Sanchez Olsen fra 72) – Alexander Dang.

Tre minutter senere ble det nok en gang lagt voldsomt trykk på Nardo-boksen. I folkehavet foran Nardo-målet oppsto det et flipperspill av en annen verden. Både Akinbola Akinyemi og Alexander Dang skjønt i blokken, men ballen spratt ut på 18-meter hvor Ståle Steen Sæthre sto klar med sleggen. På direkten sendte han et prosjektil mot lengste stolperot, men Nardo-keeper Henrik Bakke var raskt nede og fikk avverget.

Ikke dagen for Dang

Nest skulle klare å diske opp en siste mulighet i det klokken bikket 90 minutter. Hjemmelaget beleiret boksen til gjestene fra bartebyen. Johnny Furdal viste nok en gang frem sin fantastiske pasningsfot, og fant hodet til Alexander Dang på fem meter. Men mannen som har bøttet inn mål de siste årene klarte heller ikke denne gangen å skape bevegelse i nettmaskene.

Nardo gjorde et spillerbytte på overtid. Inn kom Jørgen Bjerve, og med sitt første spark på ballen holdt han på å sende Nardo i ledelsen. Nest ble overivrige i forsøket på tre poeng, og Nardo kunne kontre. Bjerve fikk æren av å avslutte angrepet med en presis og god avslutning mot lengste hjørne. Martin Sanchez Olsen kastet seg ut i full strekk, og reddet til corner. En vanvittig redning av burvokteren.

Nardo fikk ingenting ut av hjørnesparket, og dermed endte det 0–0 i toppoppgjøret på Ågotnes. Nest-Sotra er fremdeles tabelltoer, ett poeng bak Nardo.