Sandviken – Kolbotn 1-2: På årets varmeste dag gikk ikke lagene ut i forrykende tempo på Varden Amfi. Kampens første avslutning kom etter ti minutter da Marina Jensen skjøt over fra 16 meter.

Jensens skudd var egentlig ikke en veldig stor sjanse, men det var headingen til Vilde Øyri like etter. Sina Tosterud la inn fra høyrekanten og i duell med keeper Aurora Mikalsen fikk Sandviken-spissen hodet først på ballen. Dessverre for hjemmelaget gikk avslutningen utenfor målet.

Sjanser i begge ender

Bare minutter senere fikk Sandviken en ny sjanse, på en corner fra Marije Brummel. Ballen ble slått inn i femmeteren mot Stine Hovland, men Sandviken-kapteinen bommet på ballen. Hadde hun fått satt hodet på ballen hadde det trolig stått 1–0.

Etter dette tok gjestene over spillet, men uten å skape noe særlig.

Halvspilt ut i omgangen skulle imidlertid Kolbotn få sin første store sjanse. Marit Lund la inn fra venstre, og i enden av innlegget sto Juliette Kemppi. Helt umarkert fikk hun avslutte, men forsøket fra ti meter gikk rett på Nora Nest Gjøen. Den burde Kemppi utnyttet bedre!

Like etter var gjestene enda nærmere da Karina Sævik prøvde seg fra langt hold. Det meget gode skuddet smalt i tverrliggeren bak en sprellende Gjøen i Sandviken-målet!

Deretter gikk det 10–12 minutter uten at det skjedde noe som helst. Men det var helt til Marina Jensen fikk en gjennombruddspasning på venstresiden. Hun forserte innover i sekstenmeter før han hun skjøt. Avslutningen ble blokkert, men andreballen havnet hos Tosterud som prøvde seg fra seksten meter. Høyrekantens forsøk var imidlertid svakt og Mikalsen hadde null problemer med å redde.

Mål på overtid

Det så ut til at lagene skulle gå til pause på stillingen 0-0, men det ville ikke Kemppi ha noe av. I det klokken passerte 45 minutter kom Kolbotn-spissen alene med keeper Gjøen, og hun gjorde ingen feil da han satte ballen høyt og kontant i nettet.

Dette var det siste som skjedde i omgangen, og dermed kunne gjestene gå til pause med 1-0-ledelse.

Sandviken kom tidlig ut av garderoben til 2. omgang, og ville tydeligvis komme raskt i gang med en eventuell opphenting.

Tidlig i 2. omgangen prøvde Jensen lykken fra 20 meter. Skuddet med venstrefoten var bra, men ballen snek seg like til side for stolpen.

Ellers var ikke starten på den siste omgangen preget av veldig mange sjanser. Og den første store kom ikke før etter 63 minutter, men da ble det til gjengjeld scoring. Dessverre for Sandviken var det gjestene som økte til 2–0 da Karina Sævik kom alene og avsluttet via Gjøen og i mål.

Ikke mange minuttene etter kunne det stått 3–0 da innbytter Nora Eide Lie helt upresset fikk avsluttet fra meget god posisjon inne i Sandvikens sekstenmeter. Heldigvis for det rødhvite gikk skuddet i nettveggen.

Reduseringen kom

Mot slutten av kampen ble June Hammersland flyttet frem på topp for å skape flere situasjoner foran Kolbotns mål. Og etter 82 minutter fikk hjemmelaget en bra sjanse, men Sunniva Lillestøls heading gikk over mål.

Tre minutter før slutt skulle endelig reduseringen sitte. Et langt oppspill førte til en duell rundt Kolbotns sekstenmeter. Ballen datt til slutt ned i føttene til Marina Jensen som skjøt fra seksten meter. Skuddet gikk bak Mikalsen i Kolbotn-buret og i mål.

Nå kastet Sandviken masse folk i angrep for å jakte utligningen, og samme Jensen fikk en ny sjanse på overtid. Denne gangen gikk det ikke like bra og Mikalsen reddet enkelt.

Like etter blåste dommer Ingvild Aarland av kampen og Kolbotn kunne juble for tre poeng i Bergen.

Kampfakta

Sandviken – Kolbotn 1-2 (0-1)

Varden Amfi. Eliteserien fotball, kvinner. 54 tilskuere. Dommer: Ingvild Langnes Aarland, Malmefjorden IL. Ingen kort.

Mål: 0-1: Juliette Kemppi (45), 0-2: Karina Sævik (63), 1-2: Marina Jensen (87)

Sandviken (4-4-2): Nora Neset Gjøen – Kristina Grøndal, Stine Hovland, June Hammersland, Laila Himle – Sina Elise Tosterud (Sunniva Lillestøl fra 78), Marije Brummel, Karoline Bakke, Camilla Ervik (Marte Hjelmhaug fra 74) – Vilde Øyri (Trine Taule fra 61), Marina Jensen.