Det var et voldsomt tenningsnivå på Tertnes-jentene før kampstart. Da kampen ble blåst i gang skjøt hjemmelaget ut av startblokkene. Birgitte Karlsen Hagen fikk æren av å hamre kampens første scoring i nettet etter et drøyt minutt, før lagvenninne Celine Sivertsen fulgte opp halvminuttet senere. Tertnes ledet med to etter to minutters spill.

Oppsal reduserte, men Tertnes fortsatte å dure på fremover. Med en offensiv samhandling man alt for sjeldent har sett denne sesongen, sørget Birgitte Karlsen Hagen, Caroline Aar Jakobsen og Bodil Sørheim for at ledelsen til blåtrøyene bare ble større og større.

Femmålsledelse

Oppsal så seg nødt til å samle troppene, og trener Børge Brown tok timeout etter drøyt 13 minutter på stillingen 7-3. Til ørdedøvende jubel i Haukelandshallen. Tertnes spilte meget godt i denne perioden.

Timeouten gjorde ingen umiddelbart effekt på bortelaget. Karlsen Hagen scoret igjen for Tertnes i det klokken passerte 15 minutter, og Tertnes ledet med fem.

Kampfakta

Tertnes - Oppsal 25-23 (13-7)

Eliteserien kvinner, håndball. Haukelandshallen. 391 tilskuere. Dommere: Sondre Liltvedt og Jørgen Jørstad.

Tertnes: Marie Davidsen - Birgitte Karlsen Hagen 7, Celine Sivertsen 4, Caroline Jakobsen 4, Maren Roll Lied 3, Bodil Sørheim 2, Tina Abdula 2, Julie Lygren 1, Malene Bergset 1, Madeleine Hilby 1, Kjerstin Solås.

Toppscorer Oppsal: Marte Røkke 8.

Utvisninger: Tertnes: Ingen. Oppsal: 2x2 min.

Men så stoppet det litt opp. Tertnes vartet opp med bomskudd og tekniske feil, uten at Oppsal klarte å straffe dem i målprotokollen. Tore Johannessen tok uansett timeout.

Det var bortelaget som så ut til å ha mest utbytte av en samlende prat, og de fikk kuttet Tertnes femmålsluke ned til tre, før bergenslaget omsider slo tilbake.

Birgitte Karlsen Hagen satte nye scoringer, og sammen med Tina Abdula og Caroline Aar Jakobsen sørget hun for 13-7-ledelse til Tertnes til pause.

Dårlig start

Tertnes startet 2. omgang svakt, og gikk nesten seks minutter uten scoring. Den dårlige perioden brukte Oppsal til å halvere hjemmelagets seksmålsledelse.

Karlsen Hagen satte sitt sjette for dagen, og Tertnes første scoring etter hvilen, 05.40 minutter ut i 2. omgang. Malene Bergset fulgte opp, og sendte nok en gang Tertnes fem mål foran.

Det så ut til å gå mot en komfortabel hjemmeseier, men Tertnes havnet i trøbbel helt på tampen. Det ble nok en gang en liten scoringstørke, og Oppsal kom helt opp i ryggen på jentene i blått. Ti sekunder før slutt skilte det bare ett mål mellom lagene.

Maren Roll Lied scoret derimot i det siste angrepet til Tertnes, og fastsatte sluttresultatet til 25-23.