For første gang på flere år var det duket for toppoppgjør på Arna Idrettspark lørdag ettermiddag, da Arna-Bjørnar tok i mot Stabæk. Lagene ligger på henholdsvis fjerde og tredjeplass på tabellen.

Og det ble en real sjokkåpning på kampen. Det tok ikke mer enn 36 sekunder før den første ballen lå i nettet, og scoringen kom etter et mønsterangrep av hjemmelaget. Elise Stenevik og Amalie Eikeland vartet opp med et klikk-klakk-spill som fullstendig åpnet opp forsvaret til gjestene. Eikeland spilte inn til Josee Nahi, som videre la til rette for Lisa Naalsund på 18 meter. Pang, i krysset fra midtbanespilleren. En drømmescoring av hjemmelaget!

Sjokkerte gjestene

Det gikk ikke mange sekunder fra sjokkåpningen til hjemmelaget holdt på å score igjen. Josee Nahi, som så meget pigg ut i starten, lekte seg med borteforsvaret, og kom seg fri på hjørnet av 16-meteren. Det påfølgende innlegget ble klarert like foran møljen av rødkledde spillere på tre meters hold.

Gjestene var rystet, og foruten et par gode innleggsforsøk hadde de lite å komme i åpningskvarteret. Arna-Bjørnar derimot var livsfarlige hver gang de fikk muligheten. Tolv minutter ut i kampen var Nahi på farten igjen. Kraftspissen fikk vendt opp og lagt til rette for skudd fra 13-14 meter, men avslutningen ble litt for løs.

Kampfakta

Arna-Bjørnar - Stabæk 1-1 (1-0)

Arna idrettspark. Eliteserien kvinner. 318 tilskuere. Dommer: Henrikke Holm Nervik. Trygg/Lade SK.

Mål: 1-0: Lisa Naalsund (1), 1-1: Mina Kjørum (65)

Arna-Bjørnar (4-4-2): Benedicte Håland - Cecilie Kvamme, Ingrid Stenevik, Helene Gloppen, Elise Stenevik (Kristin Risnes fra 68) - Emilie Nautnes, Lisa Naalsund, Maria Brochmann, Amalie Eikeland - Josee Nahi (Ingrid Altemark fra 84), Emma Fletcher.

Det tok nesten 20 minutter før Stabæk klarte å skape noe som lignet en skummel mulighet. Arna-Bjørnar sto høyt med laget, og i det store bakrommet ble Melissa Bjånesøy sendt på løp. Spissen så først ut til å distansere AB-forsvaret, men Helene Gloppen fant et ekstra gir og klarte å løpe opp Stabæk-spilleren.

Naalsund nære igjen

Etter en drøy halvtime vartet Arna-Bjørnar opp med nok et praktfullt angrep. Pasningspillet satt perfekt, og Lisa Naalsund fikk skyte fra 16-metersstreken. Denne gangen gikk hun for motsatt kryss, men ballen skrudde centimetre utenfor.

Arna-Bjørnar hadde full kontroll på Stabæk det siste kvarteret før pause. 2-0 virket mer sannsynlig enn utligning, og gjestene tok grep allerede etter 40 minutter. Synne Jensen ble plukket av, og inn kom Mina Kjørum.

Stabæk startet 2. omgang best, men klarte ikke å få et ordentlig press på hjemmelaget. Arna-Bjørnar klarte ikke å følge opp det gode spillet fra 1. omgang, og ble noe baktung i perioder.

Arna-Bjørnar virket uansett å ha god kontroll på ledelsen sin. Inntil de begynte å gi vekk gavepakker. For etter 65 minutter skulle småspillet i egen boks gå fullstendig galt. Keepervikar Benedicte Håland skulle spille en enkel pasning til Helene Gloppen, men pasningen var upresis og i forsøket på å nå den snublet stopperen. Ballen havnet i beina til innbytter Mina Kjørum på 17-18 meter. På direkten banket hun ballen i krysset. En flott scoring, men gud hjelpes så klønete av hjemmelaget.

Gedigen mulighet

Arna-Bjørnar kom seg til hektene etter noen paniske minutter, og kom seg til to store muligheter. På den første muligheten fikk Emma Fletcher stå helt alene på bakerste stolpe og sette hodet til et presist innlegg fra Emilie Nautnes. Hun klarte derimot ikke å styre headingen på mål. En gedigen mulighet misbrukt.

Noen minutter senere fikk Amalie Eikeland tråklet seg fri inne i boksen, men i det hun skulle avslutte fikk en Stabæk-spiller satt inn en strålende blokktakling.

Arna-Bjørnar fant tilbake til rytmen fra 1. omgang, og ganske utrolig var det at de ikke tok tilbake ledelsen ti minutter før slutt. Et innlegg ble tatt av vinden, og smalt i tverrliggeren. Returen falt ned foran mål, hvor både Amalie Eikeland og Emilie Nautnes sto klare til å pirke den i mål. Eikeland prøvde seg først med hodet, men misset. Natunes fikk foten på den løse ballen, men det ble avverget på strek.

Kjørte på for seier

Det var enveiskjøring mot Stabæk-målet i sluttminuttene. Arna-Bjørnar ble løftet frem av et entusiastisk hjemmepublikum, men det ville seg ikke. Innleggsforsøkene litt for upresise, og avslutningene litt for løs til å kunne overliste landslagskeeper Ingrid Hjelmseth.

Dermed endte det 1-1 på Arna idrettspark, men Arna-Bjørnar-spillerne kommer nok til å sove dårlig i natt. For denne kampen kunne, og burde, de ha vunnet.