I kvinneklassen vant skidronningen Marit Bjørgen fra Rognes IL fredagens fem kilometer fristil på 12.04, og det var 22 sekunder foran Kari Øyre Slind fra Oppdal IL.

Marthe Karlsen havnet på 114. plass sammenlagt (junior og senior) med tiden 14.28. Det holdt til 30. plass i klassen 19-20 år og 64. plass i NMU23.

Ingrid Sørensen tok en 186. plass sammenlagt med 15.19, og 38. plass i 17-årsklassen.

Sundby

August Nordeng fra Sortland og omegn skiklubb gikk fredag 10 kilometer fristil, og han havnet på 152. plass i NMU23 med 23.28. Det var 3.12 bak U23-vinneren Johannes Høsflot Klæbo fra Byåsen IL.

Magnus Vesterheim fra Kvæfjord IL tok en 84. plass i U23-klassen med 22.18.

Vesterheim og Nordeng endte på henholdsvis 154. og 277. plass sammenlagt (senior og junior).

Raskest av alle på 10-kilometeren var Anders Nøstdahl Gløersen med 20.06, bare 1.7 sekunder foran Martin Johnsrud Sundby.

Stemning

- Det er en stor opplevelse å delta i NM på Gålå. Det er et kjempefint arrangement, masse folk og god stemning. Det er også en flott stadion og gode fasiliteter, sier skileder Bård Sørensen i Stokmarknes IL.

Om den lokale innsatsen i NM sier han:

- Jeg tror løperne var sånn middels fornøyd etter noen greie løp.

Suveren

På lørdagens 30 kilometer klassisk smadret Marit Bjørgen all motstand med tiden 1.24.22, hele 4 minutter og 13 sekunder foran Kari Øyre Slind.

Martin Johnsrud Sundby var nesten like suveren på 50-kilometeren med 2.19.44, to minutter og 19 sekunder foran Johan Tjelle fra Lyn.

August Nordeng havnet på 126. plass av de 163 løperne som fullførte femmila med 2.46.53.

Magnus Vesterheim var en av 14 løpere som brøt løpet.

Finale

På søndag var det finale i norgescupen for juniorløperne med skiathlon.

I klassen 17 år ble det 28. plass på Ingrid Sørensen med 26.45 på 7,5 kilometer (3,75+3,75). Karianne Olsvik Dengerud fra Kjelsås IL vant på 23.31.

Marthe Karlsen brøt i klassen 19-20 år på 10 kilometer (5,0+5,0).

Se alle resultater fra NM del 2 og finale i norgescupen på Gålå.