Ranheim, som ligger på tredjeplass på tabellen, ledet 0-2 etter mål av Michael Karlsen og Daniel Kvande i henholdsvis det 11. og 16. minutt.

Mathias Dahl Abelsen, som kom fra 2. divisjonsklubben Alta før sesongstart, reduserte for hjemmelaget 12 minutter ut i andreomgangen.

Avgjorde

I det 80. minutt utlikner Håkon Kjæve, og ett minutt før full tid setter Mathias Dahl Abelsen inn seiersmålet for Tromsdalen.

Både Mathias Dahl Abelsen, Lasse Nilsen (Andøy) og Tobias Nygård Vibe (Lødingen) spilte hele kampen for Tromsdalen.

Etter ti serierunder ligger Tromsdalen på 9. plass med 12 poeng. Det er imidlertid bare to poeng opp til Mjøndalen på 6. plass.

De to beste lagene i 1. divisjon rykker rett opp, mens 3.-6. plass får spille kvalifisering til eliteserien.