Arenaen var volleyballbanen til Sevalstunet. Noen jakker fungerte som markering i mangel på hvitstriper, og nettet var nesten stramt nok. Men, det spilte ingen rolle. Dette handlet ikke om å vinne, men å bryte barrierer og være en arena for kontakt. Lagene var dessuten blandet, noen fra skolen og noen fra Sevalstunet.

 

Sosialkunnskap

– Dette er fag i praksis, forklarer lærer Ingvild Stegane Strandbråten.

Faget hun har i tankene er sosialkunnskap som blant annet tar for seg innvandring og integrering.

– Vi var på besøk her i mars og elevene ønsket seg tilbake. Volleyball er jo en fin måte å møtes på. Samtidig gir det elevene et innblikk i norsk innvandringspolitikk i praksis, mener hun.

 

Hyggelig med besøk

Den harde kjernen med faste besøkende har blitt mindre og er nå cirka ti personer.

– Jeg vet at guttene synes det er hyggelig med besøk og et avbrekk i hverdagen. Selv om vi har flere aktiviteter hver uke, kan nok enkelte synes at dagene blir litt lange, forteller nestleder Anne Mette Våraker ved Modum Statlige mottak.

Akkurat nå tar de hånd om 32 gutter mellom 15 og 18 år, de aller fleste fra Afghanistan. De fleste er muslimer og med noen unntak er de godt i gang med islams fastemåned ramadan (26. mai til 24. juni i år – red.anm.).

– Det er veldig gledelig at nesten alle hadde lyst og overskudd til å ta noen volleyballrunder midt i ramadan, sier Våraker.

Bildeserie

Grenseløs vollyball