Kakeekspertenes nye favoritter:

Jan Arves hemmelighet er til å spise opp: - Blir ikke mer jul enn dette

Proffbakernes egne julefavoritter vil aldri havne i kategorien inn- og utkaker.

JULEKAKER: Henrik Sand og Stein Arve Bernes fra Godt Brød, Jan Arve Stålskjær fra W.B. Samson og Marie Vene fra Baker Hansen med sine julekakefavoritter, skånske pepperkaker, tranebærkjeks og julebiscotti.
JULEKAKER: Henrik Sand og Stein Arve Bernes fra Godt Brød, Jan Arve Stålskjær fra W.B. Samson og Marie Vene fra Baker Hansen med sine julekakefavoritter, skånske pepperkaker, tranebærkjeks og julebiscotti. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Goro, krumkaker, serinakaker, berlinerkranser, fattigmann, sirupssnipper og sandkaker. Sju av de mest tradisjonsrike småkakene som bæres inn og ut av norske stuer når kalenderen sier jul.

Smultringer, kokosmakroner, peppernøtter, bordstabelbakkels og hjortetakk er noen av de andre kakene mange må ha på fatet i julehøytiden.

Tradisjonene varierer fra landsdel til landsdel, og familie til familie. Men at det bakes, er det ingen tvil om. 80 prosent av de spurte sier at de baker til jul, ifølge en fersk undersøkelse fra melk.no. Samtidig svarer bare 1 av 20 at de baker så mange som sju slag.

Hva ville du ha supplert de tradisjonelle kakeslagene med, spurte vi ekspertene i tre av Oslos største bakerier.

Hvilke nye smaker kan bli en tradisjon i framtiden? Svarene lot ikke vente på seg:

- Julebiscotti!

- Skånske pepperkaker!

- Tranebærkjeks!

Favorittkjeks med tranebær

Konditorsjef hos Oslo-bakeriet W.B. Samson, Jan Arve Stålskjær, slår et slag for sprø og delikate tranebærkjeks som ny julekake:

- Den har jeg bakt i årevis på privaten, så den er godt utprøvd på venner og familie. Kjeksen bakes med vanilje, frukt og nøtter, gode ingredienser som hører årstiden til. Lite smaker mer jul enn disse, synes Stålskjær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.