Skadesmell for Vålerenga-profil

Aron Dønnum har pådratt seg en leddbåndskade i kneet. Det melder Osloklubben på sine hjemmesider.

- Skader kommer aldri beleilig, men heldigvis var det ikke så ille som jeg først fryktet. Nå skal jeg bruke tiden i styrkerommet godt slik at jeg kommer tilbake på banen så fort som mulig, sier Dønnum til VIF.no

Dønnum ble taklet stygt av Odds John Kitolano på onsdag. Kitolano fikk gult kort for forseelsen, men flere mente han skulle vært utvist.

I etterkant av kampen ble Odd-spilleren hetset på Instagra, og torsdag bekreftet klubben at de kom til å politianmelde hetsen.

Annonse
Godset-jubel
FORNØYD: Herman Stengel. Foto: NTB

KFUM Oslo ble hardt straffet av Strømsgodset på hjemmebane og gikk på sitt første eliteserietap med 1-3 tirsdag kveld.

Godset vant relativt komfortabelt etter en tidlig og en sen scoring i første omgang. Herman Stengel scoret to ganger og fikset seier for vertene og trener Jørgen Isnes, som møtte igjen klubben han trente til og med 2022.

KFUM så ut til å få et lite temposjokk i åpningen av begge omganger og brukte noe tid på å etablere spill. Allerede etter seks minutter satt også den første scoringen for Godset da et fint angrep ble avsluttet med at Eirik Ulland Andersen plasserte ballen i mål på pasning fra Marko Farji.

«Kåffa» så ut til å få tenning av baklengsmålet, og vertene tok grep og fikk satt Strømsgodset under stadig press. Hjemmelaget vant en rekke dødballer, men uten å omsette det i scoring mot de solide midtstopperne Gustav Valsvik og Jesper Taaje.

Man fikk en følelse av at KFUM nærmet seg utligning, men i stedet scoret Godset i det 42. minutt da vertenes kaptein, Robin Rasch, headet ballen tilbake i eget felt fra presset posisjon. Logi Tómasson vippet ballen unna Momodou Njie og skjermet den til Stengel, som avsluttet kvikt og smart i nærmeste hjørne.

- Vi er litt for lave litt for lenge, og så klarer vi ikke å ta vare på ballen. Men 2-0 må vi si oss fornøyd med, sa Stengel til TV 2 i pausen.

KFUM-spillerne mente tilsynelatende at 2-0-målet burde ha vært annullert for en høy fot på Tomasson.

- Jeg tør ikke å gå inn ordentlig når foten hans er så høy, sa Njie.

Etter sidebytte skapte Godset to store sjanser i åpningsminuttene, men KFUM skulle igjen spille seg gradvis til et overtak. Simen Hestnes tok ansvar og hamret ballen inn i lengste hjørne etter 65 minutter.

Scoringen tente en gnist hos KFUM-spillerne, og Sverre Sandal kom nær utligning få minutter senere. Deretter vartet Per Kristian Bråtveit opp med en kjemperedning som sørget for fortsatt Godset-ledelse.

KFUM hadde slått tilbake og sikret uavgjort både mot HamKam og Kristiansund, men klarte det ikke i sin tredje eliteseriekamp tross et vedvarende press den siste halvtimen.

I stedet skulle Stengel punktere kampen etter 85 minutter. Han ble perfekt frispilt av Andersen og scoret på returen etter at Emil Ødegaard stoppet det første skuddforsøket.

Til helgen skal Godset spille borte mot HamKam, mens KFUM gjester Sarpsborg. 28. april får Kåffa omsider spille på egen hjemmebane på Ekeberg. Da kommer Brann på besøk.

(NTB)

Møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet
TELLER NED: Nora Mørk og Norge. Foto: NTB

Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

Trekningen ble foretatt av den tidligere franske håndballstjernen Jerome Fernandez. Han har vunnet to OL-gull.

De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

Norge var i samme seedingspulje som Ungarn, og ungarerne var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver.

OL-turneringen i håndball spilles fra 25. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

Frankrike er regjerende OL-mester både for kvinner og menn.

For herrene gjelder følgende etter trekningen:

Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

(NTB)

Annonse

Norge blir medarrangør av håndball-VM i 2031

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har tildelt håndball-VM for menn til Norge, Danmark og Island. Vertskapsbyer er ikke klart.

– Det blir et mesterskap hvor vi viser fram bredden i nordisk håndball, kultur og folkeliv. Danmark har vi samarbeidet med flere ganger allerede, mens det blir spennende å utvikle vennskapet med Island på nye måter. Vi gleder oss, sier Norges håndballpresident Kåre Geir Lio.

I tillegg til 2031-VM har følgende verdensmesterskap blitt klart.

VM for menn, 2029: Frankrike/Tyskland

VM for kvinner, 2029: Spania

VM for kvinner, 2031: Tsjekkia/Polen.

Norge skal arrangere VM i håndball for menn også i 2025. Da sammen med Danmark og Kroatia. Det starter 14. januar.