Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Duo. Thomas Giertsen og kjøkkensjef Atli Már Yngvason traff hverandre første gang på sommelier-utdannelsen. Det har ført til gjestespill for komikeren både på Pjoltergeist og Katla, men ikke mens sistnevnte restaurant er åpen: – Det funker ikke så bra for meg med åpent kjøkken. Og det tror jeg ville blitt rart for gjestene også, sier Thomas Giertsen.

Duo. Thomas Giertsen og kjøkkensjef Atli Már Yngvason traff hverandre første gang på sommelier-utdannelsen. Det har ført til gjestespill for komikeren både på Pjoltergeist og Katla, men ikke mens sistnevnte restaurant er åpen: – Det funker ikke så bra for meg med åpent kjøkken. Og det tror jeg ville blitt rart for gjestene også, sier Thomas Giertsen.

Thomas Giertsen jobber gratis for toppkokk

Tekst

Vil du få varsel hver gang Anders Kemp publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

De ivrigste amatørkokkene bruker ikke kokebøker – de jobber heller gratis på Oslos beste restauranter.

Thomas Giertsen (48) fikler med en tortillapresse ved det åpne kjøkkenet til restaurant Katla i Universitetsgata i Oslo. Over skulderen henger en islending med tatoverte armer, kjøkkensjef Atli Már Yngvason (36).

Grillmester. Tv-kjendis-stekt tunfiskbiff skal bli kokkelunsj på restaurant Katla.

Grillmester. Tv-kjendis-stekt tunfiskbiff skal bli kokkelunsj på restaurant Katla.

– Eneste utfordringen med Thomas er vel at han er en del tregere enn oss andre, sier Yngvason, mens Giertsen lemper lefsen ut av pressen og over på kullgrillen for noen sekunders steking.

Han