DRAMMEN: DHK kjemper om en sluttspillplass, mens Elverum har sikret seg gullet på topp av tabellen, med sju poeng ned til serietoer Bækkelaget.

Sist gang de to lagene møttes i Terningen Arena vant Elverum 32–26, og Elverum viste seg å være sterkest også i denne kampen. DHK brant mange viktige sjanser og slet med å finne flyt i laget.

Dermed går Drammens-laget på et nytt tap, etter å ha tapt borte mot Bodø i forrige kamp. Da glapp det i løpet av de siste sju dramatiske sekundene.

– Hakkete angrepsspill

Det er kanskje ikke annet å forvente enn tap mot den soleklare serievinneren, men Kristian Kjelling er likevel skuffa over det de får til av spill på banen.

– Angrepsspillet vårt er knotete og hakkete, og vi får ikke til det vi ønsker. Jeg synes vi står bra bakover, men når vi ikke får flyt i spillet ser jeg at vi blir ufokuserte også i forsvar, sier treneren.

– Hva tenker du om sluttspillplass nå?

– St. Hallvard hjalp oss jo med å slå Lillestrøm, også får vi gjøre jobben fremover mot lag som ligger rundt vår plassering på tabellen.

Avstanden mellom DHK og Lillestrøm blir altså stående etter at St. Hallvard tok sin andre seier denne sesongen i onsdagens kamp, med stillingen 24–25 over Lillestrøm. Dermed ligger fortsatt Drammen HK foran med to poeng på en åttende plass.

Banens beste

Thomas Boilesen fikk seg en smell i kneet, og var ute i slutten av første omgang. Etter pausen var han tilbake, og sørget for til sammen seks av hjemmelagets mål. Som en av de få spillerne det stemte for i dag, ble han også kåret til banens beste. Men heller ikke han kan se seg fornøyd med dagens prestasjoner.

– Vi kom ikke helt opp på nivået. Det var bra i starten, og vi står bra bakover. Men så faller vi av, sakte, men sikkert, sier den unge spilleren.

– Hvorfor blir det så mye bom?

– Keeperen til Elverum har vært bra i hele år, så han gjør det ekstra vanskelig for oss bak der.

Boilesen mener at selv om de til tider henger med, blir det for ujevnt totalt sett. Nå ser han fram mot serieinnspurten, hvor DHK blant annet møter Falk Horten og Halden som ligger bak dem på tabellen.

– De skal vi ha seier mot, sier Boilesen.

Manglet flyt

Elverum traff på sitt første scoringsforsøk, mens Johannes Hippe bommet på sin retur. Det er Erik Alm som setter hjemmelagets første scoring.

Kristian Kjelling var ivrig på sidelinjen, og nærmest ute på banen for å snakke med dommeren. DHK slet med å få ballen forbi et solid Elverum-forsvar, og de glapp på angrepene gang på gang. Dermed fikk Espen Gommerud Våg det vanskelig på streken.

Etter en halvspilt førsteomgang sto det 5–6 til bortelaget etter en straffe. Da tar Kjelling timeout. Thomas Boillesen, som scoret to av målene i første omgang, gikk ut med skade da det gjensto tre minutter.  Etter at bortelaget dominerte sluttminuttene før pause fikk de et forsprang på 11–15.

Brant store sjanser

DHK startet andre omgang i mindretall etter at Espen Gommerud Våg fikk en tominutter før pause. Det fikk hjemmelaget smertelig merke, og Elverum scoret to på rappen.

Det bølget en del fram og tilbake, men hjemmelaget ble liggende under med fire mål da de brant mange store sjanser.

Utvisninger, gule kort og dramatikk

Etter ti minutter sto det 16–20 på tavla til serielederne, som kun har tapt en kamp denne sesongen. Kristian Kjelling tok omgangens første timeout, for å fyre opp spillerne til de siste 20 minuttene av kampen. Og fyr ble det fra begge lag, men ikke av den gode sorten. Omgangen ble preget av utvisninger, gule kort, straffer og mye refs til dommerne. Selv Kjelling klarte å pådra seg det gule kortet fra sidelinjen.

Elverum-supporterne stilte mannsterke på tribunen og heiet fram gull-laget som ledet med seks mål før de siste ti spilleminuttene. Og da supporterne med gullhatter og trommer sang «vi skal vinne gullet i år» med fem minutter igjen av kampen, var det avgjort for lengst.

Neste kamp for DHK er allerede søndag 5. mars mot Haslum. Kampen spilles i Drammenshallen klokka 20.00.