DRAMMEN: Det ble en tafatt kamp mot Haslum søndag kveld i Drammenshallen. Haslum er for alvor med å kjempe om medaljene i toppen, mens Drammen HK virkelig må skjerpe seg for å få en sluttspillplass.

Det gjenstår kun tre kamper denne sesongen, og DHK bør vinne over både Halden og Falk Horten, som foreløpig ligger under på tabellen. Halden, som vant sin kamp mot Bodø, ligger nå bare ett poeng bak DHK på tabellen.

– Ingenting stemte

Onsdag tapte DHK mot serievinner Elverum, likevel var dagens kamp en helt annen, og som DHKs trener Kristian Kjelling selv oppsummerer det:

– I dag stemmer ingenting. Vi er ikke der vi skal være, og vi er rett og slett ikke til stede i kampen. Det gjelder ikke bare to eller tre spillere, men hele laget.

Han mener resultatet i seg selv, å tape for Haslum, er greit nok, men innsatsen er derimot for dårlig.

– Det er selvfølgelig tungt som trener når innsatsen ikke er der. I dag blir det vanskelig når vi ikke er gode nok, sier Kjelling.

Han er rett og slett misfornøyd med hvordan de fremstår.

Synes det var flaut

Erik Alm, som ble toppscorer og banens beste, er like nedstemt som treneren sin. Også han peker på innsatsen som grunn til at det gikk så galt.

– Vi mangler innsats og krigervilje, og da er vi ikke i nærheten, sier Alm.

– Nå er det tre kamper igjen, hvordan skal dere finne tilbake til innsatsen?

– Vi må gå i oss selv. Vi ser hvor alvorlig dette er nå med både Halden og Lillestrøm som ligger like bak oss på tabellen.

Toppscoreren meddeler at han rett og slett synes dagens opptreden var flau. Han tror spillerne kommer til å vise seg fra en bedre side i kampene som gjenstår.

– Jeg tror det er mange som ønsker at dagene skal gå fort fram til neste kamp nå, sier han.

Hang ikke med

DHK startet med godt forsvarsspill, og stoppet Haslums første sjanser. Samtidig bommet de på også på sine egne målsjanser. Derfor var det Haslum som scoret det første målet, før DHKs Oskar Olafsson reduserte like etter. Han satte også det andre for hjemmelaget, før Øyvind Frigstad sørget for det tredje.

Etter de fem første minuttene sto det likt mellom lagene. Bortelagets keeper, Trond Tjemsland, reddet flere av DHK-spillernes skudd, selv da Espen Gommerud Våg var alene på strek. Da de endelig satte ballen i nettet, var Haslum raske med å svare.

En trasig start for DHK gjør at serietreer Haslum ligger foran med fire mål på stillingen 4–8 etter halve første omgang. Med enda mer effektivt spill, mot et DHK-lag som ikke hang med i svingene, økte de til det dobbelte før pause. DHK måtte gå i garderoben med 10–18 på tavla.

Lå under med ti mål

Fem minutter etter hvilen måtte DHKs Kristian Kjelling ta timeout. Da hadde ikke hjemmelaget satt en eneste sjanse, mens bortelaget hadde satt to, og ledet med hele ti mål på stillingen 10–20.

Det eneste som var med på å redusere gapet mellom de to lagene var straffekastene til Erik Alm. Han satte inn det som var hjemmelagets to mål i løpet av de ti første minuttene etter pause. Han satte også det tredje straffekastet, og fikk hjelp av Johannes Hippe, som scoret fire mål i kampen.

Utvisninger og pipekonsert

Med femten minutter igjen av kampen lå fortsatt DHK under med ti mål, og det måtte et mirakel til om det skulle blitt en spennende avslutning på kampen. Spesielt da både Oskar Olafsson og Johan Vik Mathisen fikk en tominutter like etter hverandre. Med to spillere færre på banen ble det både pipekonsert på dommerne, og gult kort til Kjelling.

DHKs neste kamp spilles borte i Remmenhallen mot Halden lørdag 11. mars klokka 17.30. Etter det gjenstår to kamper mot ØIF Arendal og mot Falk Horten.