ENSCHEDE/NEDERLAND: Bersant Celina og Martin Ødegaard hadde aldri tidligere spilt mot hverandre. De var lagkamerater i Strømsgodset tilbake i 2012, men det var først på lørdag de to fikk muligheten til å stå på hver sin side av banen.

Og det på det høyeste nivået i en av de store ligaene i Euopa. Ligaen som er kjent for utvikling av talenter: Nederland.

Startet på benken

Men det som skulle bli en drammensk festaften i den nederlandske byen Enschede, startet med beskjeden om at den ene av de to drammenserne ble henvist til benken.

Martin Ødegaard hadde startet de tre siste kampene for sin ny klubb, men lørdag var 18-åringen henvist til benken fra start. Fra ytterst på benken måtte han se laget hans, Herenveen, slite mot Twente.

- Det er selvfølgelig frustrerende. Jeg følte jeg hadde noe å bidra med utpå her, men sånn er fotballen noen ganger, sier Martin Ødegaard til Drammens Tidende etter kampen.

Motsatt utvikling var det på Bersant Celina. Den 20 år gamle angriperen hadde ikke vært på banen siden slutten av januar, men fikk tilllit igjen mot laget som lå to plasser foran Twente på tabellen.

Celina herjet

Og Celina tok virkelig vare på muligheten ute på sin venstre kantposisjon. Kampen åpnet forrykende, mye takket være nettopp Celina.

I løpet av de første fem minuttene burde Celina hatt to målgivende pasninger. Solid keeperspill og en dårlig avslutning gjorde at han ikke sto med en engang.

- I starten er de veldig bra. De skaper noen store sjanser og kunne ledet både 1- og 2-0 etter ti minutter. De er bra, men så kommer vi litt mer inn i kampen etter hvert, oppsummerer Ødegaard.

Men nivået Celina leverte på i starten, da han riktignok også fikk den del rom, var det høyt nivå på. Det syns naturligvis også de til tider ekstremt høylytte supporterne til hjemmelaget.

Deretter var det egentlig en rolig omgang. Kun den kontinuerlige trommingen fra tribunen holdt til tider liv i kampen. På banen spilte Celina godt. På benken fulgte Ødegaard med sine lagkamerater.

Dobbelt Drammen

Heldigvis startet den andre omgangen bedre enn den første sluttet. Snaut ti minutter ut i omgangen fikk Twente straffe. Da hjemmelaget satte den, trengte Herenveen mål.

- De scorer på en straffe som jeg er usikker på om er straffe, smiler Ødegaard lurt.

Martin Ødegaard tok seg en slurk vann, og ble satt i oppvarming.

Men Ødegaard kom ikke inn på banen før det var spilt nesten 85 minutter. Da Ødegaard entret banen til forsiktig applaus fra bortesupporterne, var Celina allerede byttet ut.

- Vi får ikke scoring. Det er litt sånn det har vært i det siste, vi har presset or presset, men ikke fått mål. Da vinner vi ikke, sier Ødegaard.

I mellomtiden hadde Celina vært frustrert på medspillere og lagt opp til det som burde vært enda en scoring. Men slik gikk det altså ikke. Da drammenser nummer to løp på banen, stod det fortsatt 1-0.