KRISTIANSAND: For etter tapet mot Vipers truer Byåsen bronsemedaljen. De to klubbene har nå begge 27 poeng, og i øyeblikket er bronsen i Trøndelag på bedre målforskjell.

– Vi ble knust av Vipers Kristiansand i dag. Ingen tvil om det. Men i andre omgang begynte tankene å surre rundt onsdagens bronsekamp. For den medaljen skal vi ta selv om vi ikke så ut som noe bronselag i dag, sa GIF-trener Geir Oustorp.

– Tar vi fire poeng til sikrer vi bronse. Det er fortsatt opp til oss, fastslo Oustorp.

Ny medaljethriller

Dermed blir det en ny knalltøff medaljethriller for GIF allerede onsdag 29. mars. For da kommer nettopp Byåsen til Drammenshallen. GIF har på papiret en lettere serieavslutning en trønderne i aller siste serierunde søndag 2. april. Da spiller Glassverket mot Oppsal borte, mens Byåsen skal opp mot serievinner Larvik. Larvik ble seriemester etter at de slo Sola i dag.

– Vi var invitert på fest, og jeg er imponert over det Vipers har fått til. 2300 på tribunene er utrolig bra. Men vi kom hit for å ødelegge festen, sa Geir Oustorp.

Men noen ødelagt fest ble det ikke. Det ble tidlig klart hvem som bestemte i et utsolgt Aquarama.

Det ble høyt tempo foran fullsatte tribuner fra start. Hjemmelaget struttet av selvtillit før kampen etter at sørlendingene da hadde satt klubbrekord med ni strake kamper uten tap.

Fire kjappe

Med sølvmedaljer i potten var det mye å spille om. Og la det være sagt med en gang. Hjemmepublikum lå ikke på latsiden. Glassverket møtte vel egentlig «åtte» spillere søndag kveld, og fikk det svært tøft.

Allerede etter tre minutter og 28 sekunder ledet hjemmelaget 4–0. Da var tonen satt, og Geir Oustorp valgte å ta sin førte timeout. Det resulterte i to kjappe reduseringer ved Emilie Christensen og Martine Wolff.

GIF slet tungt mot Sola onsdag i forrige uke, men lovet å skjerpe seg til medaljethrilleren mot Vipers i Kristiansand. For medaljejagende GIF kladdet det skikkelig i forsvar midt i uken. Flere av spillerne hadde vært på landslagsoppdrag, og spillerne hadde fått lite trening sammen.

– Vi skal jobbe hardt og få på plass mye før møte med Vipers, sa Martine Wolff.

Sølv til Kristiansen

Glassverket hentet seg inn etter knallstarten til Vipers. Etter ti minutter hadde de spist opp mye av forspranget, og Vipers ledet 5–4. Da så det ut som det skulle bli kamp igjen, men så giret hjemmelaget.

De hadde mye energi i denne kampen, og maktet å få spillet til å flyte i høyt tempo i store perioder. Da kampen var 20 minutter gammel hadde Vipers scoret dobbelt så mange mål som Glassverket, og ledet da 12–6. Det 12. målet ble for øvrig scoret av tidligere GIF-spiller Jeanett Kristiansen, som bidro sterkt til sølv i hjemmehallen i går.

Hun satte til slutt inn ni mål, og ble hjemmelagets toppscorer.

– Jeg vet ikke hvor mange mål jeg satte inn, men det er helt fantastisk å spille her. Publikum er helt rå. Vi skal ha en match onsdag, og etter det blir det sølvfest, strålte Kristiansen rett etter kampslutt.

Til pause ledet Vipers med smått utrolige 20–10.

Tenkte bronsekamp

– Vi ble slått allerede i første omgang. Nå er det bronsekampen som gjelder, sa Geir Oustorp.

Den andre omgangen ble en ren triumfferd for Vipers Kristiansand, mens det for GIF handlet om å komme gjennom og rette blikket fremover. Det tok ti minutter før GIF-jentene maktet å score etter hvilen. Da satte Line Bjørnsen inn en straffe.

Sølvet kunne GIF se langt etter. Nå er det kampen for bronse som gjelder.

– Vi skal ta den bronsen, sa Emilie Christensen, som ble GIFs toppscorer med sju mål.