LIER: – Vi misset altfor mange sjanser. I første omgang har vi mange muligheter til å score, men vi setter dem ikke. Jeg er ikke fornøyd med egen innsats, og ikke fornøyd med lagets innsats. Vi spiller ikke godt nok sammen, sier Peter Dahl Christensen.

18-åringen gikk fra Konnerud til St. Hallvard før årets sesong, og ble toppscorer i kampen mot fjorårets seriemester ØIF Arendal i Reistad Arena søndag. Dahl Christensen satte inn fem straffemål, og sju mål totalt. Han bommet kun en gang fra sju meters merket.

– Det er så klart moro å spille på dette nivået, og jeg får mer erfaring for hver kamp, men vi må prestere bedre enn dette, sier Peter Dahl Christensen.

Ute med brudd

Sentrale Hermann Vildalen brakk en finger under trening i Danmark for rundt to uker siden, og bakspilleren var derfor ute mot ØIF Arendal. Og savnet var absolutt til stede.

Arendal-keeper Cesar A. Almeida markerte seg fra start i kampen mot SHK, og reddet to ganger innledningsvis. Han fortsatte storspillet utover i omgangen, og ble til slutt kåret til gjestenes beste spiller. Almeida utgjorde en vesentlig forskjell i kampen, men overlot etter hvert plassen mellom stengene til Åsmund Strat.

Gjestene var i føringen med 4–1 etter ti minutter i Reistad Arena. Da hadde Josip Vidovic satt tre mål på Robin Haug i SHK-målet. St. Hallvard lå under 3–6 midtveis i omgangen. Da valgte trener Glenn Solberg å ta kampens første timeout.

Uten at det hjalp stort. ØIF Arendal økte til 3-10, før Peter Dahl Christensen reduserte til 4–10 på straffe etter 21 minutter. Det kladdet for hjemmelaget i årets første seriekamp. SHK scoret kun tre ganger til før hvilen. Til pause lå de under 7–16.

Bommet på ti skudd

– Vi bommet på ti skudd i første omgang, og det er altfor mye. Vi hadde også 11 tekniske feil, forteller Peter Dahl Christensen.

Etter sidebytte fortsatte gjestene å treffe mål. SHK hang noe bedre med, men lå under 13–24 midtveis i 2. omgang. Da valgte Glenn Solberg å ta en ny timeout. Hjemmelaget tapte siste halvdel av andre omgang med 8–9.

SHK står fremdeles uten poeng i 1. divisjon, men har vært utrolig nærme ved et par anledninger. Blant annet hadde Lier-laget 28–28 borte mot Halden 15 sekunder før full tid i forrige serierunde rett før jul. Men hjemmelaget scoret vinnermålet to sekunder før full tid.

Fjorårets seriemester ØIF Arendal kom til Reistad Arena med full pott mot bunnlaget Falk Horten i forrige serierunde. Falk Horten står med seks poeng etter 15 serierunder, mens St. Hallvard fremdeles er poengløse.

– Trent godt

– Vi møtte et lag med gode norske spillere, og en rutinert trener. I tillegg har de hentet forsterkninger fra utlandet, sier SHK-trener Glenn Solberg.

SHK-treneren kan opplyse om en god treningsperiode under VM-pausen.

– Vi har hatt en god januar måned med forskjellig type trening. Gutta fikk juleferie, og det tror jeg var viktig for alle. Vi har startet opp igjen med mye fysisk trening i form av løp og styrke de første ukene. Den siste tiden har vi gått over til mer håndball og treningskamper. Med seier mot Runar, uavgjort mot DHK og gode leksjoner i Danmark er vi godt fornøyd med forberedelsene til siste del av sesongen, sier han.