I mange år har arbeidsledigheten blant minoritetene i Drammen vært stor. Mange minoritetsfamilier lever et vanskelig liv og opplever at de befinner seg i en uoverkommelig situasjon.

De fleste av disse menneskene vil egentlig jobbe og leve normalt akkurat som du og jeg, men språk, kunnskap og kompetanse er uoverstigelige hindre.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Diskusjoner 

Jeg har diskutert dette temaet med mange velstående mennesker i de forskjellige minoritetsgruppene i Drammen. En ting alle har til felles og det er behovet for å jobbe og tjene sine egne penger og være forsørger for sitt eget barn. Mange av dem skjønner at det ikke er bra for barna at far eller mor eller begge er hjemme uten jobb eller utdanning.

Barna ser først og fremst foreldrene som forbilder. Det er ofte at når foreldrene er ute i «normal drift», det de jobber eller studerer, det blir lett at barna blir også blir motivert og engasjert på skolen.

Nav

De av oss som ikke jobber går vanligvis til Nav for økonomisk støtte, men noen av kravene Nav har stiller er at folk skal ikke sitte hjemme å få penger utbetalt hver måned,  noe jeg er veldig enig med Nav i. Men det som mange synes er litt vanskelig å forstå er at Nav-systemet har noen tiltak som ikke virker helt bra. Mange sier at det ofte er bare kurs etter kurs uten at man får noen formell utdanning og eller sertifisering, men bruker alle tid til søknadsskriving osv. 

Mange etterlyser kurs og kort utdanning som Norge trenger og som gjør at folk lett kan komme i jobb etter at utdanningen er ferdig. 

Om skolering

Det bør gjøres tiltal slik at disse menneskene omskoleres mens de mottar støtte fra Nav og omskoleringen bør være rettet mot utdanning slik at folk kan få jobbkvalifikasjoner og utdanning som Norge trenger.

Et fagområde som bør være aktuelt er helsesektoren, for eksempel i eldreomsorgen og på institusjoner som etter hvert vil mangle folk og kompetanse når eldrebølgen virkelig slår inn over oss. 

Klasseforskjell

Arbeidsledigheten i Drammen skaper rett og slett en klasseforskjell som igjen kan faktisk være problematisk i lokalsamfunnet vårt. Vi er alle klar over at barnefattigdommen i Drammen er skyhøy i forhold til andre kommuner i Norge. Grunnen til det er at det er så mange minoritetsfamilier som ikke er i jobb og lever på stønad fra Nav.

Det at så mange barn lever med både en far og en mor som er hjemmeværende, er problem i seg selv. 

Politikere

Politikerne må på banen for å løse dette problemet, dette er stort problem i vårt lille drammenssamfunn.

Disse barna er født og vokst opp i Norge og vi har alle et ansvar for å gjøre byen vårt til en bedre by.

Drammen blir jo bare bedre og bedre og er blitt en av de få storbyene i Norge der mangfold og multikulturalitet er blitt et positivt symbol. Vi er multikulturelt samfunn som på de fleste måter fungerer godt sammen.

Det som mangler nå er at våre lokale politikere går sammen og blir enige om å gjøre noe med det som må til for å redusere barnefattigdommen og klasseforskjellene i byen.

LES OGSÅ: Bøndene inntok torget – og varsler nye aksjoner