MOLDE: Strømsgodset viste til tider lovende tendenser da de møtte et av Eliteseriens topplag søndag. Det skulle imidlertid ikke holde helt inn for de marineblå, som fikk to mål imot mot slutten av matchen. Til tross for at nysignerte Valdimar Ingimundarson også fikk inn et mål, holdt ikke det for SIF, som gikk på sitt først tap på lang tid, etter en periode med kun uavgjorte matcher. Oppgjøret mot Molde endte 2–1 til hjemmelaget.

I forkant av matchen på Aker stadion hadde Molde samlet 40 poeng og lå på en solid andreplass i serien. Strømsgodset derimot, var lenger ned på tabellen med sine 24. Laget fra Drammen sto dermed overfor et svært tøft oppgjør i 22. runde. Da hjalp det heller ikke at tre sentrale spillere sonet karantene på grunn av henholdsvis seks gule, fire gule og et rødt kort. Det gjaldt Niklas Gunnarsson, Ipalibo Jack og Nico Mickelson. Tross et litt amputert lag, var både Herman Stengel og Sondre Fosnæss Hanssen tilbake i startelleveren.

Godset-sjanse

Til tross for at de manglet et par nøkkelspillere i flere ledd, sto Godset for en sjanse tidlig i kampen på Aker stadion søndag. Kristoffer Tokstad kom seg inn alene bak MFK-forsvaret og prøvde seg på et skudd fra høyresiden noen meter fra buret. Dessverre for SIF-spilleren havnet ballen like utenfor nettmaskene.

Etter den innledende sjansen kom Molde tilbake og viste at de så absolutt var med på leken på egen hjemmebane. Vertene fikk to sjanser på rappen, men Viljar Myhra fikk klypene på begge. Strømsgodset slo deretter tilbake med Moses Mawa i spiss. Også han fyrte av rett i hanskene på keeper. Det første kvarteret bød på høyt tempo og offensivt spill fra begge lag.

I det tidtakeren begynte å tikke mot tjuefem spilte minutter var det fortsatt godt trykk ute på banen. Hjemmelaget virket å ha et snevert overtak, men Godset lot ikke Wolff Eikrem og co. komme til de helt store sjansene. Foreløpig tydet ingenting på at dette skulle bli nok en 4-0-kamp mellom MFK og SIF, slik de tre foregående oppgjørene mellom de to har endt.

Knallsterk Myhra-redning

Matchens kanskje største sjanse så langt kom i det 26. spilleminutt. Magnus Wolff Eikrem klinte til fra om lag 16 meter og hadde klar bane rett mot mål. Viljar Myhra var heldigvis på jobb og klarte akkurat å stoppet forsøket med skotuppen. Et godt forsøk fra hjemmelaget, men en enda bedre redning fra Godsets sisteskanse.

Like før pause klinte Moses Mawa til igjen og fyrte av fra kloss hold etter han hadde kjempet seg gjennom hjemmeforsvaret. Molde-keeperen, i samarbeid med en medspiller, rakk akkurat å redde ballen som så ut til å bli kampens første scoring. Den nevnte medspilleren var litt hardhendt i det han skulle sette en stopper for Mawas forsøk og endte med å felle Oslo-gutten over ende. Det skapte høy temperatur på banen og det virket som om Mawa selv mente situasjonen burde fått konsekvenser.

Til tross for at det skilte mye mellom de to lagene på papiret, så var ikke Molde overlegne i møte med de marineblå. Godset var så absolutt med på dansen i Møre og Romsdal søndag kveld.

Det sto 0–0 på tavla etter første omgang. Det var et godt utgangspunkt for Strømsgodset før andre halvdel av matchen.

2. omgang

Strømsgodset returnerte til gressmatta med samme ellever som startet matchen. De presset vertene, som la seg lavt i de innledende minuttene av andre omgang. Innsatsen ble belønnet med en fin mulighet for Godset og Mikkel Maigaard, som klinket ballen i tverrliggeren fra om lag 25 meter.

Et par minuttene senere var hjemmelaget klare for å sette matchens første scoring. Det skulle imidlertid vise seg å være vanskeligere enn som så for topplaget, som i et par minutter surret bort flere potensielle kanonmuligheter. Skulle det bli nok en uavgjort match for Godset? Drammens-laget hadde tross alt spilt et absurd antall ettpoengere på rad før møtet med MFK.

Bildeserie

Se 53 bilder fra SIFs store triumf i 1970

1–0

Utover i omgangen presset Molde på mot gjestene i blått. Til tross for et par mislykkede forsøk, fikk vertene til slutt satt ballen i nettet på Aker Stadion søndag kveld. 1-0-målet kom i det 70. minutt og var signert Martin Ellingsen. Moldes målscorer klinket kula i høyre hjørne, til stor jubel fra utålmodige hjemmefans.

Til tross for et mål imot kjempet Strømsgodset iherdig for å tett forspranget til vertene, ble det tydelig at Godset var det svakere laget på matta. Åtte minutter før kampslutt satte Molde ballen i mål for andre gang. Dermed sto det 2–0 på Aker stadion.

Hjemmelaget skulle imidlertid ikke få med seg seieren uten kamp. Strømsgodsets nysignering Valdimar Ingimundarson klinte til fire minutter før kampslutt og satte ballen iskaldt i venstre hjørne. Dermed sto det 2–1 i Møre og Romsdal like før fulltid. Islendingen hadde blitt byttet inn for Herman Stengel tidligere i andre omgang.

Til tross for solid innsats var det lite å gjøre med hjemmelaget. Oppgjøret endte dermed 2–1 til Molde og Godset gikk på sitt første tap på en god stund.

Kampfakta Molde-Strømsgodset

Fotball. Eliteserien menn:

Molde-Strømsgodset 2-1 (0-0)

Aker Stadion, 600 tilskuere

Mål: 1-0 Martin Ellingsen (70), 2-0 Leke James (82), 2-1 Valdimar Ingimundarson (86).

Målsjanser: Molde 10, SIF 4

Dommer: Sivert Amland, Fana.

SIF (4-4-2): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Sondre Fosnæss Hanssen (Ari Leifsson fra 77.), Duplexe Tchamba, Andreas Rosendal Nyhagen (Halldor Stenevik fra 56.) – Kristoffer Tokstad (Aleksander Stenseth fra 90.), Johan Hove, Herman Stengel (Valdimar Ingimundarson fra 78.), Mikkel Maigaard – Moses Mawa, Lars-Jørgen Salvesen.

Molde (4-2-3-1): Andreas Linde – Marcus Holmgren Pedersen, Martin Bjørnbak, Stian Gregersen, Birk Risa – Martin Ellingsen, Etzaz Hussain – Ola Brynhildsen (Mathis Bolly fra 80.), Magnus Wolff Eikrem (Tobias Christensen fra 90.), Mattias Moström (Eirik Ulland Andersen fra 66.) – Ohi Omoijuanfo (Leke James fra 66.).