DRAMMEN: For 1–1 mot laget som før oppgjøret lå på 2. plass med 12 poeng, og som har hatt sin beste start i Eliteserien, må karakteriseres som en opptur for Strømsgodset.

Drammenserne har fått mye kritikk de siste ukene, men etter Eirik Ulland Andersens frisparkscoring like før pause viste SIF at de i hvert fall kan spille jevnt med et av seriens for tiden beste lag.

At det endte med poengdeling gjør at de marineblå står med kun ett tap på Marienlyst på sine 26 siste kamper i Eliteserien.

Trener Tor Ole Skullerud er skuffet over at Godset ikke kom til flere sjanser i 2. omgang.

– Gutta jobba hardt. Vi skal være ærlige på at vi møtte et godt Sarpsborg-lag. Vi skulle gjerne fått til mer i 2. omgang. De spiller oss lavere enn det vi liker, sier han til Eurosport.

Se DTs videointervju med Eirik Ulland Andersen i videovinduet under. (Saken fortsetter under videoen).

Eirik Ulland Andersen ble glad da Godset fikk frispark like utenfor 16-meteren.

Stanget S08 i ledelsen

Strømsgodset kom bra i gang, men det måtte en flott enkeltmannsprestasjon av Marco Tagbajumi til før vi fikk matchens første store sjanse. Feilvendt og med en mann i ryggen trengte spissen kun to touch på å vri seg løs før han hamret ballen i stolpen fra skrå vinkel.

Like etterpå var det gjestene sin tur til å prøve seg, men Jakob Glesnes sto i veien. Da var det spilt i drøyt 20 minutter.

Deretter handlet mye om Sarpsborg 08. Østfoldingene satte trykk på Godset og var farlige på dødballer. Etter halvtimen fikk sarpingene uttelling etter å ha fått et noe billig frispark på Godsets venstreside. Innlegget fra Jonas Lindberg var imidlertid av høy klasse.

Matti Lund Nielsen lurte seg inn mellom Kristoffer Tokstad og Marius Høibråten og sendte S08 i ledelsen med et hodestøt fra kort hold.

Utlignet like før pause

Det så ut til at drammenserne ble preget av scoringen, men like før pause ble de tildømt frispark etter at Bassel Jradi hadde forsøkt å tråkle seg inn i feltet.

Fra rundt 17–18 meter ekspederte Eirik Ulland Andersen frisparket i en perfekt bue og inn ved det lengste hjørnet. En flott scoring av kantspilleren som for øvrig startet sin første eliteseriekamp for året.

I pausen valgte SIF å ta ut Bassel Jradi. Christian Rubio Sivodedov kom inn for kantspilleren og tok plass sentralt på midten sammen med Francisco Júnior, noe som gjorde at Kristoffer Tokstad ble flyttet ut på høyrekanten.

Se DTs videointervju med Jakob Glesnes i videovinduet under. (Saken fortsetter under videoen).

Jakob Glesnes er sikker på at Godset vil bli bedre, men frisparket i forkant av S08s scoring føler han var billig.

God Ulland Andersen

I 2. omgang viste vertene seg positivt fram ved å klare å etablere spillet inne på S08s banehalvdel. Nevnte Tokstad var blant annet farlige frempå med en avslutning ti minutter ut i omgangen. Spillet til Godset ga imidlertid laget med de signalgrønne draktene muligheten på overganger.

De hadde noen forsøk, men var ikke skarpe nok for å lure Espen Bugge Pettersen.

SIF var nær ved å flikke et Ulland Andersen frispark forbi S08-keeper Anders Kristiansen 20 minutter før slutt, men det ble bare nesten.

Fem minutter senere var Godsets nummer 23 igjen farlig frempå med dødballfoten sin. Denne gangen traff Eirik Ulland Andersen stolpen direkter  fra cornerflagget.

Ti minutter før slutt fikk Patrick Mortensen gå opp og heade fra kort hold, men Bugge Pettersen var kjapt nede og reddet.

På tampen var det flere som var i ferd med å reise seg da Marco Tagbajumi kom alene gjennom, skuddet gikk rett på keeper Anders Kristiansen, men det ble uansett blåst for offside.

På overtid måtte Espen Bugge Pettersen igjen ned å redde to ganger.

Det ble med de to scoringene fra 1. omgang, dermed har Sarpsborg 08 fortatt til gode å slå Godset på Gamle Gress i Eliteserien.