DRAMMEN: - Helt rått! Jeg er sykt stolt av dem i dag. Vår desidert beste match, sier Kjelling til Drammens Tidende etter en råsterk 34-21-seier mot Kolstad onsdag kveld.

- 13-målsseier hadde jeg aldri våget å tippe før kamp, men for oss er det viktig å få satt nivået på innsats og slåssing der det skal være, for det er den eneste måten å lykkes på. At vi får så sinnssykt klaff er selvfølgelig kjempegøy. Det viser hvor mye innstilling har å si

Tidvis slo det faktisk gnister av DHK mot Kolstad. Ikke det at håndballen var upåklagelig, men gløden og viljen var tilbake, både hos spillerne på banen og hos Kjelling på benken. DHK-treneren strålte med sin tilstedeværelse og lyktes med å piske spillerne til

Spesielt i andre omgang kjørte DHK over trønderne med sjumålsscorer Tobias Glemming, en smart Thomas Boilesen i playmaker-rollen og en forsvarsmur stappet med vilje og råskap.

Dermed må Kjelling-mannskapet kunne friskmeldes etter den fryktelig svake starten på 2017 som endte med timålstap for Bækkelaget. Der manglet både det ene og det andre.

- Det som skjedde mot Bækkelaget har ikke skjedd oss før og det skulle på ingen måte få plass her i Drammenshallen. Det var nok der vi henta energien fra. Det må ligge i bånn, sier Kjelling.

Endelig sluttspill?

DHK avanserer ikke på tabellen, men tok likevel en særdeles viktig seier, all den tid Kolstad kunne fått en kjempeluke med borteseier. Nå skiller i stedet kun tre poeng fra 8.-plasserte DHK opp til Kolstad på sjuende.

- Det er sånn her det skal være hver gang. Det mot Bækkelaget var et unntakstilfelle. Vi manglet gløden, og den var her i dag. Det var bratt stigning, og nå håper jeg det holder seg der, sier Tobias Glemming.

Med fem poeng ned til Halden i ingenmannsland er det lov å håpe på sluttspill i Drammen etter to magre år med tidlig sommerferie.

- Vi har kapasitet til det, så det hadde vært sinnssykt digg, sier Glemming.

Flying start

Kolstad trengte på sin side nesten ti minutter på å score sitt første mål i Drammenshallen, før tidligere DHK-kjenning Håkon Vidar Følstad sendte trønderne i ledelsen med 5–4 rett før det første kvarteret var ferdigspilt.

Nykommer Thomas Boilesen imponerte i debuten mot Bækkelaget på søndag og fulgte opp med å gjøre en god figur onsdag kveld. 18-åringen scoret to av målene da Mathias Kolstad Holm stengte buret og DHK stakk av med fem strake scoringer, flere av dem på kontringer, i sin beste periode i første omgang. Det ga 15-12-ledelse til pause.

God Glemming

DHK hadde spilt på seg selvtillit de første 30 minuttene og kjørte over Kolstad etter hvilen med feiende flott håndball, først og fremst regissert av Glemming, som scoret fire mål i omgangens ti første minutter, og Boilesen som markerte seg med flere smarte pasningsvalg. Bakerst hentet Kolstad Holm fram flere redninger, mens strekspillerne Espen Gommerud Våg og Lasse Larsen Thorsbye også scoret jevnt og trutt.

En tidlig 19-12-ledelse spredte ro i rekkene, og Johannes Hippe jublet som om det sto om VM-gull da Kolstad måtte ta en tidlig timeout.

DHK presterte å tape en periode på halvannet minutt der de var to spillere mer på banen 0-1, men da Erik Alm kontret inn 27–17 med drøye ti minutter igjen på klokka, forsvant all tvil om hvem som skulle stikke av med poengene.

Neste gang DHK skal i aksjon er ikke før 22. februar. Da er det bortekamp i Bodø, hvor hjemmelaget tapte 24-34 for serieleder Elverum onsdag.