DRAMMEN: Glassverket er for alvor med i medaljekampen etter seier i den 14.-runden i Grundigligaen mot Gjerpen på hjemmebane onsdag. Hjemmelaget hadde god kontroll hele kampen, og viste godt spill i både forsvar og angrep.

Debuterte med pappa-Deila på tribunen

17 år gamle Thale Rushfeldt Deila fikk sin debut for de lilla trøyene, og spilte de fem siste minuttene av kampen. Da ledet hjemmelaget med ti mål.  Ungjenta klarte å vise fram de få minuttene hun var på banen, og hadde to skudd mot mål fra ni meters avstand. Begge skuddene ble reddet av Gjerpens målvakt.

– Det var veldig kult, men også litt skummelt, sier den noe beskjedne debutanten til Drammens Tidende etter kampen.

Selv synes hun at det gikk «helt ok» i sin første kamp for Glassverket. Til vanlig spiller hun på juniorlaget, sammen med tvillingsøster Live.

Thale Rushfeldt Deila ble også tatt ut til landslagssamling av Norges Håndballforbund i dag. Dit skal hun med resten av U-troppen i slutten av februar. Det samme skal Glassverket-spiller Marte Figenschau, som også debuterte på hjemmebane i kveldens kamp.

Fornøyd med innsatsen

Trener Geir Oustorp, som klagde på holdningen til spillerne etter forrige stortap, var storfornøyd med dagens kamp.

– Jeg fikk det svaret fra jentene som jeg ville ha, og vi spilte en solid og god håndballkamp. De siste ti minuttene av første omgang var dårlig, men resten av kampen spiller vi bra, sier han.

Oustorp er fornøyd med at flere spillere får prøvd seg, og at mange også lager mål. Med en så solid kamp i bakhånd er spillerne klare for en siste europacupkamp på hjemmebane lørdag mot russiske Lada.

– Der går vi på for fullt og skal kose oss med det siste av europacupeventyret, så får vi se hvor mye det holder.

Etter lørdagskampen er det sju dager til neste seriekamp, og spillerne kan få tid til å roe ned litt etter mange kamper både i ukedagene og helgene.

– En kommende stjerne

Oustorp er også godt fornøyd med å få debutanten på banen i dag. Han har selv trent både Thale og tvillingsøster Live på juniorlaget i flere år.

– De er talenter begge to, og Thale er en kommende stjerne. Det er lett å se med den fysikken hun viser her i dag, skryter Glassverket-treneren.

Målfest i Drammenshallen

Det var ingenting som tydet på at Glassverket hadde tapt med 22 mål i sin forrige kamp i Tyskland mot Tus Metzingen. Fra start tok hjemmelaget et godt grep om kampen med fint spill og mange scoringer.

Allerede etter fem spilte minutter ledet de 5–1 over Gjerpen. De tok på ingen måte lett på motstanderne, som har vunnet sine tre siste kamper. Forrige gang de to lagene møttes ble det en slitekamp som Glassverket til slutt vant 27–25.

I tillegg til godt angrepsspill fra start sperret de også av i forsvar. Målvakt Guro Rundbråten stoppet skuddene som kom mot mål, og hadde flere viktige redninger på rad det første kvarteret i kampen.

Det var ikke få som meldte seg på scoringslista, og både Mette Leipart og Tiril Günther Merg scoret fire mål hver i løpet av den første omgangen. Også Birna Berg Haraldsdottir og Trine Bronsta gjorde det bra, og satte inn to mål hver.

Selv om hjemmelaget ledet klart gjennom hele den første omgangen nærmet Gjerpen-spillerne seg på slutten. I løpet av de siste ti minuttene øker de fra 16–7 til 16-12, som også blir stillingen til pause.

Christensen-show

2. omgang starter mer jevnt med scoringer til begge lag. Men Guro Rundbråten står fortsatt som en vegg i mål, og redder mange baller. Kaptein Emilie Christensen og Line Bjørnsen viser seg begge fram med flere scoringer i de første minuttene av andre halvdel av kampen.

Etter halve 2. omgang spilt står det 25–17 til Glassverket, der kaptein Christensen har scoret hele fire av målene. Videre scorer Martine Wolff to på rappen. Med drøye ti minutter igjen å spille leder Glassverket behagelig med sju mål, 27–20.

I onsdagens toppkamp tok Vipers Kristiansand en viktig hjemmeseier mot Byåsen. Kari Brattset og Jeanett Kristiansen scoret henholdsvis sju og seks mål i 27-22-seieren.

Glassverket har andreplassen med 23 poeng. Vipers har 22, mens Byåsen står på 19. Serieleder Larvik knuste for øvrig Stabæk 34-24.