Men Anne Tingelstad Wøien (Sp) og Tore Hagebakken (Ap) har ennå ikke fått svar fra minister Vidar Helgesen.

Helikopter

- Vil ståtsråden tillate stående felllingstillatelse for uttak av ulv Oppland/Akershus der det er påvist drepte dyr i beiteprioriterte områder, og vil statsråden be fylkesmennene tillate bruk av helikopter til uttak av ulv i villreinområdet, spør Wøien. Hun viser til at ulv har herjet i villreinflokken i Ringebu - og Øyerfjellet.

- Så lenge det er påvist ulv som dreper ente villrein med kalver eller sau med lam, burde fellingstillatelsen være stående til dyret er tatt og faren for drepte dyr er over, mener Wøien.

Ulv i villreinområder

Tore Hagebakken spør også; Hva er motivet når statlige myndigheter kommer med innsigelser mot nye områder for hyttebygging basert på hensynet til villreinen, mens det samtidig er greit med yngling av jerv med 3-4 unger og ulv i villreinreinflokkene midt i kalvingsområder?

- En ulv har vært i Ringebu cirka ei uke og ifølge Miljødirektoratet kan den fortsatt få gå i matfatet og forsyne seg av den «sårbare villreinstammen» i kalvingstiden som nå pågår. Det gir ikke grunnlag for å benytte helikopter til skadefelling, og «naturen må få gå sin gang» er svaret, skriver Hagebakken.

Utrygt beite

- I dagene som kommer slippes det også beitedyr i disse områdene. De kommer til et utrygt beite. Dette kan bli katastrofal situasjon. I denne saken kunne Miljødirektoratet vært med og tatt ut ulven på noen minutter,  ifølge fellingsledere i Ringebu. Men de fikk ingen hjelp til det de mener var forebyggende tiltak og et akutt uttak av en ulv som jaget villrein hver dag. Når det først er gitt en forebyggende skadefellingstillatelse, skulle det være viktig å få tatt ut aktuell skadegjører fortest mulig, mener Hagebakken.