I åpningen var det Kongsvinger som hadde mest ball, og Fart som fikk mest å jobbe med.

Det nye spissparet Naomi Griffin og Pernille Velta viste begge lovende takter da de fikk ballen i beina, men skudd på mål var det få av.

I stedet tok kampen en annen vending. Det skulle skje da Fart fikk noe som så ut som et helt ordinært frispark fra god distanse.

Da ballen ble pumpet høyt inn i boksen, hadde den en retning som pekte rett mot mål. For keeper ble det en for stor utfordring, og frisparket gikk dermed rett i mål.

Kampen fortsatte uten noen dominans fra noen av lagene, men ikke så lenge etterpå skulle det bli enda litt verre. Rett fra utspill plukket Fart opp ballen, og kom på et kort stormløp mot mål. Ballen spratt fortsatt, men på halvvolley kom det bortelaget til nytte, og Natalie Nilsen fikk doble ledelsen.

Kunne blitt tre

Med to baklengsmål etter halvspilt omgang, var det fortsatt nok av tid til å gjøre noe med resultatet, men som en naturlig følge av stillingen, var det Fart som fortsatte å vise mest energi og vilje. 3–0 burde det også ha blitt før pause, da Fart spilte seg alene med keeper Ingeborg Løvli.

Hun reddet imidlertid forsvaret fra enda en baklengs, og bevarte samtidig endel av spenningen da lagene gikk til pause.

Frisk åpning

Malin Soleng holdt på å halvere forspranget Fart hadde, allerede to minutter ute i andre omgang, da hun fikk et innlegg servert mot seg. Det gikk forbi en keeper ute av posisjon, men like etterpå også forbi henne, og noen ordentlig avslutning ble det ikke noe av.

Omgangen gikk så sin vante gang, med et styrende Fart-lag som ikke så ut til å gi slipp på noen ledelse. Så glapp det igjen helt bakover, da omgangen var midtveis.

Fart kom driblende gjennom forsvaret, og det eneste som kunne gjøres, var å stoppe spillet på ulovlig vis. For det fikk Fart straffe. Den reddet Løvli, men på returen økte Maren Andersen til 3–0.

Da var kampen i praksis over, tenkte keeperen.

– Det er helt klart vanskeligere å snu 3–0 enn 2-0, så det var ganske leit, sier Løvli.

Ingen dårlig tabelljumbo

Kampen endte til slutt 3-0, men etter å ha levert årsverste mot det laget som på forhånd lå sist, er det viktig ikke å grave seg ned, mener trener Pål Håpnes.

– Det er sjeldent jeg planlegger tap, men det må sies at Fart er et bra lag. De har hatt stang ut, og vært der vi er nå i starten. Vi blir nødt til å nullstille, det er mange ungjenter som fikk en trøkk nå, men det er lærdom.

Sammenlignet med tapet mot Bossekop forrige helg, var denne kampen imidlertid et tilbakeslag, og framover har KIL nok å ta tak i.

– Mot Bossekop fikk vi kampen dit vi ville, men også da slapp vi inn for enkle mål. Det må vi slutte med, det er så dumt å måtte henge etter hele tiden, sier Håpnes.

KAMPFAKTA

• KIL – Fart 0–3 (0–2)
  • 1. divisjon kvinner
  • Gjemselund stadion, 68 tilskuere
  • Mål: 0-1: Camilla Bekkevold (14), 0-2: Natalie Granvang Nilsen (22), 0-3: Maren Andersen (70)
  • Dommer: Kristin Haugen
  • Gult kort: Ingen
  • KILs lag: Ingeborg Løvli – Elin Våde, Ingvild Morken, Johanne Krogsrud, Martine Moseng – Ragne Svastuen (Malin Soleng i 36. min), Emma Håpnes, Sanne Martinsen (Ida Bergersen i 70. min), Vilde Birkeli – Naomi Griffin, Pernille Velta