Kun tre kamper gjensto i årets GET-liga da ridderne tok i mot Stjernen fra Fredrikstad torsdag kveld. Knights har satt seg som mål å sette rekker og grunnspill før kvalik neste helg, og det var spennende og se hvordan et hurtig Stjernen ville hindre riddernes spill. Knights kunne stille et bortimot fullt mannskap i årets siste hjemmekamp i GET-ligaen.

Kampfakta

• Knights - Stjernen 4-5 (OT) (2-3) (1-0) (1-1)
  • GET-ligaen, 43. runde
  • Kongshallen, tilskuere: 263
  • Mål: 03.52: 0-1, M. Bryhnisveen, 06.32: 1-1, A. Vyhonsky (Steen, Gran Nilsen), 12.58: 2-1, K. Lennhammer (Mörsky), 14.35: 2-2, A. Danielsen (Rondahl, Jones), 16.37: 2-3, D. Hallström (Heier, Bröms), 29.47: 3-3, J. Mörsky (Lennhammer, Sunnqvist), 42.53: 3-4, V. Backmann (Wennerstrõm), 59.35: 4-4, D. Trnavsky (Ciger, Lennhammer), 4-5 (OT), V. Backmann
  • Utvisninger: Knights: 3 x 2 minutter Stjernen: 4 x 2 minutter
  • Skudd: 33-32

1. periode

Jakub Ciger var tilbake og tilsynelatende i full kampform og tok plass i første rekke sammen med Mörsky, Lennhammer, Sunnqvist og Trnavsky da første periode droppet i gang.

Stjernens hurtige skøyter og pasningsspill skapte litt uro i riddernes rekker da de forsøkte å etablere spill de første fem.

Gjestene fra Fredrikstad satte inn 0-1 på kontroversielt vis etter fire minutter. Etter at dommerkvartetten hadde diskutert seg i mellom godkjente de målet uten altfor store protester.

Knights hentet fram råskapen og kjempet seg opp mot gjestenes sone. Håvard Steen plukket opp en retur før den gikk ut av blå sone, og sendte et skudd mot mål som Alex Vyhonsky styrte i mål. Dermed sto det 1-1 etter seks minutter.

Tempoet ble økt betydelig etter utlignen. Stjernen fikk periodens første utvisning og ridderne klarte å presse kontinuerlig. Juuso Mörsky ble sendt alene gjennom, men kunne ikke sette pucken i mål etter halvspilt periode.

Kongshallen eksploderte to ganger da Knights satte inn 2-1. Først da det smalt i metallet og pucken var inne, deretter da dommerne godkjente målet etter video. Dermed fikk Kim Lennhammers rakett et verdig liv og ridderne var i føringen.

Stjernen fikk straffe i det 14. minutt. Hampus Baerby fikk hele hallen bak seg og leverte da det gjaldt som mest og reddet.

Det var nok et skremmeskudd, for i neste angrep utlignet gjestene ved Adrian Danielsen.

Ridderne mistet fokus et lite sekund i forsvar da det gjensto fire minutter. Det var nok til at Stjernen skøytet i fra og fikk pirke inn en retur uhindret, og gjestene var i føringen.

En begivenhetsrik og underholdende første periode ga publikum håp om mer moro, selv om ridderne lå under med et mål.

2. periode

Knights fikk et overtall tidlig i perioden, men slet med å etablere noe form for pasningsspill da Stjernes raske menn var tett på gang på gang.

I løpet av de første fem ble tempoet skrudd ned etter den hektiske første perioden. Knights hadde et par gode sjanser ved Mörsky og Rundbjer, men det endte med stolpeskudd og feilpasning.

Ridderne endret mentalitet og begynte å føre puck og øke tålmodigheten. Juuso Mörsky hadde vært nære på flere ganger, og etter halvspilt periode utlignet finnen for Knights etter et raid.

Deretter holdt ridderne unna i et nervepirrende undertall. Hampus Baerby fortsatte sin gode form og sto for et par gode redninger og spredde trygghet blant medspillere og publikum.

Gustav Rundbjer ble tilsynelatende hektet, men ble selv straffet for roughing da det gjensto fem minutter. Publikum ga uttrykk for sin frustrasjon, mens spillerne så ut til å samle seg. Hampus Baerby reddet kattemykt et skudd, for siden å bli nederste mann i en klynge spillerne selv brøt opp.

Deretter var det et medlem av dommerkvartetten som møtte isen da Stjernes målvak rykket ut med skylapper, og det endte med rundkast.

Det lå an til en heftig avslutning i siste periode etter de to første. Publikum ga uttrykk for sin glede over guttas innsats og applauderte de av isen.

3. periode

Den siste perioden begynte lovende. Knights holdt trykk og begge lag skapte sjanser. Gode målvakter hindret mål de første fem. Så ble Juuso Mörsky hektet og Stjernen kontrer inn 3-4 uten at dommerkvartetten reagerer. Nybo og Løken konfronterte kvartetten, uten å få gjennomslag.

Så ble Håvard Steen sendt i boksen for hekting. Ridderne ble tvunget bakpå da det nærmet seg halvspilt periode med disse utvisningene, men holdt unna.

Publikums dommertoleranse i Kongshallen har vokst seg høy i løpet av en lang sesong. Da Stjernen fikk en mann utvist svarte deler av Kongshallen med stående applaus, rettet mot dommerkvartetten.

Ridderne ble litt nølende i presset de siste fem. Backmann fikk føre puck og styre spillet til Stjernen, som arbeidet konstant for å bryte opp rytmen til Knights.

Da det gjensto tre minutter tok trener Angelbrant en time-out og la planen for sluttspurt. Ridderne ville spille to av tre minutter i overtall.

Ridderne tok ut målvakt i håp om å overbefolke sonen til Stjernen. Et hardt stykke arbeid vant pucken og ridderne jobbet seg til 4-4 da det gjensto 20 sekunder. Jakub Ciger fyrte løs og Daniel Trnavsky satte inn returen og sendte Kongshallen til himmels.

Dermed ble det overtid i Kongshallen.

Overtid

Ridderne sendte ut Mörsky, Trnavsky og Sunnqvist som sine tre første da kampen skulle avgjøres på overtid.

Kreftene var slutt da Stjernen kontret og Viktor Backmann raste i fra slitne riddere og fikk pucken på åpent mål og avgjorde kampen.

GGG: Juuso Mörsky

GG: Hampus Baerby