Det var duket for nest siste kamp i årets GET-liga for Knights sin del. Vertene Stavanger Oilers skal ut i sluttspill etter grunnserien, mens ridderne er i dype kvalik-forberedelser for å forsvare sin GET-liga status neste sesong.

Det er imidlertid grunn til optimisme. Laget har funnet «noe» siden trener Anders Angelbrant tok over i januar. På torsdag spilte ridderne tidvis herlig ishockey og sikret et poeng hjemme mot Stjernen. Laget fra Fredrikstad slo nettopp Oilers 5-3 før de møtte Knights.

Oilers skaffet seg en komfortabel ledelse etter at ridderne yppet seg til 1-1 i første periode. Vertene gikk til pause med 4-1 og ble aldri truet av et hardtarbeidende, men slitent Knights. Preben Birkeflot reduserte en gang for Knights i andre periode, men Oilers vant fortjent 6-2.

Trener Anders Angelbrant hadde følgende å si etter kampen.

– Jeg syns vi spiller tidvis jevnt med de. De scorer fire mål i overtall, men fem mot fem-spillet er jeg fornøyd med, sier Angelbrant.

– De ville ha et tidlig mål. Da vi reduserte kom det noen gloser fra benken deres. Vi tok de kanskje litt på senga. Men vi mister første perioden med undertall. De var giftige i power play.

På tirsdag spilles siste kamp i grunnserien. Da blir det et heftig Hedmarksderby å bryne seg på for ridderne. Selv om laget mangler lokale spillere, så forsikrer Angelbrant at spillerne vet hva oppgjøret betyr.

– De vet hva det handler om, så det blir nok ingen problem å motivere de. Og vi har veldig lyst til å avslutte grunnserien sterkt, sier Angelbrant.

Kampfakta

• Stavanger Oilers - Knights 6-2 (4-1) (1-1) (1-0)
  • DNB Arena, tilskuere:
  • Mål: Oilers: Knights: 03.10: 1-0, D. Kissel (Van Guilder, Kunes), 07.37: 1-1, D. Trnavsky (Lennhammer, Mörsky), 12.02: 2-1, T. Kristiansen, 17.09: 3-1, D. Kissel (Kunes, Van Guilder), 18.02: 4-1, T. Kristiansen (Rokseth), 22.41: 5-1, M. Van Guilder (Salsten, Humphries), 32.00: 5-2, P. Birkeflot (Osa, Gran Nilsen), 50.20: 6-2, M. Van Guilder (Hoff, Kissel),
  • Utvisninger: Oilers: 3 x 2 minutter Knights: 6 x 2 minutter
  • Skudd: 46-24

1. periode

Knights fikk en tøff start i DNB Arena. Et tidlig undertall sendte vertene rett i power play og stoppet ikke puckvandringen før Kissel vendte seg unna Baerby med puck og fikk åpent mål. Et glimrende mål fra Van Guilder, Kissel og Oilers.

Så fikk Knights overtall etter fem minutters spill, og maktet små perioder med pasninger og skudd på mål. Ridderne var usedvanlig direkte og i overtallets siste 30 sekunder transporterte Alex Vyhonsky pucken opp og målvakten mistet kontroll over pucken og Daniel Trnavsky pirket inn returen og det sto 1-1 i DNB Arena.

Etter sjokkåpningen til Oilers våknet ridderne og knallhard innsats og direkte spill medførte at Knights ledet skuddstatistikken etter halvspilt periode.

Marginene var i mot da Tommy Kristiansen fyrte av et skudd som både spillere og målvakt Baerby forsøkte å snappe, men pucken gikk i mål og vertene var tilbake i føringen.

Juuso Mörsky ble hundset av Henrik Medhus etter et angrep da det gjensto fem minutter. Andre Nybo var ikke langt unna og knuffet Medhus unna. Det så ut som om Medhus bød opp, men dommeren separerte gutta.

Oilers sendte utpå sine beste da de fikk overtall de siste minuttene før pause. Van Guilder ble matet puck gang på gang, uten at stjerna fikk mål. Neste dropp fikk derimot Kissel all tid i verden og la pucken mellom beina på Baerby og hjemmelaget la på til 3-1.

Etter første periode var det innlysende at Van Guilder, Kissel og Kunes måtte håndteres. Dessverre fikk Tommy Kristiansen prikket inn enda et skudd og Knights slet med å nøytralisere alle truslene til Oilers. Oilers smed mens jernet var varmt og tok ut målvakt da det gjensto halvannet minutt for å straffe slitne riddere.

2. periode

Ridderne begynte andre periode i undertall og vertene hadde tilsynelatende tatt kontrollen over kampen. Knights gir aldri opp, men etter at de yppet seg på 1-1 ble motsvaret til Oilers for tøft.

Hjemmelaget skøytet i fra og skaffet seg et tidlig mål også i andre periode. Et uheldig bytte åpnet opp sonen til Knights, og poengkongen Mark Van Guilder fikk pucken rett foran Baerby og økte til 5-1.

Etter sju minutter fikk Knights overtall da Oilers fikk sin andre utvisning. Hjemmelaget så ut til å være komfortabel med ledelsen og ridderne ble hengende etter.

Knights ble gitt tid og rom etter halvspilt periode og vertene ble sløve. Preben Birkeflot snappet opp pucken foran backene til Oilers og fintet seg fram til mål og satte inn en redusering for Knights etter 12 minutters spill.

Et nytt seint undertall kom fem minutter før pause, og Oilers etablerte et stort trykk mot Knights' mål.

En bedre periode av Knights, men Oilers red fortsatt på sin solide ledelse.

3. periode

Knights havnet i undertall tidlig også i den siste perioden. Denne gangen kom protestene fra spillerne. Det så ikke ut som om Oilers hadde veldig lyst til å øke ledelsen og ridderne holdt unna.

Hampus Baerby fikk vist fram sine reflekser i denne kampen også. Mark Van Guilder så over skuldra si flere ganger etter av svensken reddet en enorm mulighet for amerikaneren etter sju minutter.

Knights slet med å komme inn i kampen. Kvaliteten til Oilers ga de over 40 skudd på mål, og gjorde det vanskelig for ridderne å etablere noe grunnspill.

Mark Van Guilder ble gitt altfor mye tid og rom og kunne nesten velge når han punkterte kampen totalt. Han skøt fra død vinkel og pucken gikk inn på første stolpe og Baerby var nok ikke fornøyd med egen innsats.

Oilers' tempofylte start ga de ledelsen de trengte og ble aldri truet av et hardtarbeidende, men slitent Knights.

GGG: D. Trnavsky

GG: Hampus Baerby