Halden vant 32-26, etter en ny festaften i Remmenhallen.

Strålende start

I toppscorer Strandens skadefravær gikk Kristoffer Stenberg Henriksen inn i HTHs startoppstilling - og for en kamp både haldenser Henriksen og resten av ulvene leverte. Belønning? NM-semi! Og ett steg unna Oslo Spektrum.

Et inspirert, påskrudd og offensivt HTH fikk en drømmestart foran 343 tilskuere på Remmen. Jan Thomas Lauritzens menn feide ut fra startblokkene, og ledet 4-0 før Haslum kom til hektene.

Rasmus Bech var igjen strålende mellom stengene, og noterte seg for imponerende elleve redninger før pause. En redningsprosent på 52,3.

Cordt i fyr og flamme

Og den danske burvokteren var ikke alene om å skinne under det oransje lyset i Remmenhallen. Gabriel Setterblom og Truls Erik Grøtta banket inn et par perler, Henriksen/Mølgaard tok for seg i begge ender av banen og høyrekant Hans Fredrik Cordt-Hansen leverte det som må ha vært sin beste omgang for HTH. God som ener bakover, treffsikker fra kant og feilfri som straffeskytter.

HTH ledet på det meste 13-6, men tre kjappe fra Haslum sørget for 13-9. Da dommerne - endelig - viste to fingre i været også for en Haslum-spiller, fikk ulvene rom til å rykke litt fra igjen. Ved pause sto det 15-10.

Bilov skapte ro

Andreomgang startet som den første. HTH feide på, scoret tre kjappe - og Bech innledet omgangen med fire strake redninger - to av dem av herlig klasse. 18-10, og alt så ut til å gå lekende lett. Men gjestene fra Haslum ga seg ikke, og reservekeeper Daniel Fallahinejad leverte godt keeperspill.

Forspranget til HTH krympet til 18-13, men da våknet Trym Bilov-Olsen. Riktignok gjør ulvenes kruttønne også noen enkle pasningsfeil, men tre kjappe mål skapte ro og trygghet tilbake i HTH-rekkene.

Halvveis i omgangen sto det 22-17.

Taket løftet seg

Herfra og inn var det aldri tvil, hvis det noen gang var det denne håndballkvelden. HTH framsto rett og slett som et bedre håndballag, i alle ledd, og da også keeper Bech scoret i Haslums tomme mål løftet taket seg.

Bech hadde for øvrig enda flere redninger (13) etter pause, og stoppet på en redningsprosent på nøyaktig 50.

Halden vant til slutt 32-26. Og kan nå vente spent på hvilket lag som blir motstander i NM-semifinalen. Det kan bli Elverum, som i kveld slo Kolstad 33-29 etter ekstraomganger. De to øvrige kvartfinalene spilles senere i kveld.

KAMPFAKTA
Håndball, kvartfinale NM:
Remmenhallen:
Halden - Haslum 32-26 (15-10)

Dommere: Eskil Braseth og Leif A. Sundet.
Utvisninger: HTH 3x2 min, Haslum 4x2 min.
Tilskuere: 343.
Haldens lag (mål): Dragan Kondic, Rasmus Bech (1), Mounir Chehri (1), Trym Bilov-Olsen (5), Hans Fredrik Cordt-Hansen (8), Anders Westlie, Truls Erik Grøtta (4), Gabriel Setterblom (6), Kristoffer Stenberg Henriksen (4), August Olsen Storbugt, Sander Wennberg Linderud (1), William Nilsen-Nygaard (2), Bartosz Biniewski, Rasmus Mølgaard Lilholt.