Haugesunds avis: Etter cuptapet mot Arna-Bjørnar tirsdag skulle Avaldsnes nå fokusere på høstens Champions League-kvalik samt kjempe om medalje i Toppserien.

Det sistnevnte målet ble langt vanskeligere etter tap 2–0 borte mot Kolbotn lørdag. Faktisk er Avaldesnes langt nærmere bunnstriden enn medaljestriden (se tabell i bunnen av saken) etter lørdagens resultat.

Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter sju minutter. Avaldsnes-keeper Chante Sandiford gikk ut på en corner, men bommet på ballen.  På bakre stolpe sto Kolbotn-kaptein Ina Gausdal. Hun fikk en enkel jobb og bredsidet ballen i mål.

Kampen var jevnspilt etter scoringen. Avaldsnes hadde ballen mest, men klarte knapt å skape sjanser, mye takket være upresist pasningsspill og lite bevegelse. Nærmest var Luana da hun tråklet seg fri på venstresiden, men avslutningen fra skrått holdt gikk rett på Kolbotn-keeper Aurora Mikalsen.

Sju minutter før pause scoret effektive Kolbotn igjen. Marit Bratberg Lund fikk slått fint inn fra venstrekanten. Avaldsnes-forsvaret sov. Karina Sævik var på plass og flikket ballen elegant ned i keeper Sandifords lengste hjørne. 2–0 og en fin scoringen fra kopervikbuen Sævik.

Det ble også pauseresultatet.

Luana-sjanser

Avaldsnes kom klart best i gang etter pause og var tydelig ivrige etter å vise seg fram fra en bedre side enn i 1. omgang. Luana presenterte seg tidlig i 2. omgang og fikk skikkelig klem på et skudd etter 51 minutter, men dessverre Avaldsnes gikk det like utenfor krysset.

Avaldsnes klarte ikke følge opp taktene fra begynnelsen av omgangen. De neste 20 minuttene skjedde det lite på Sofiemyr stadion i Kolbotn.

Etter 70 minutter meldte Avaldsnes seg på igjen og igjen var det Luana som viste seg fram. Først fikk hun avsluttet fra kort hold, men Kolbotn-keeperen fikk slått til corner. Like etterpå kom Avaldsnes sin brasilianske midtbanespiller på skuddhold igjen, men denne gangen satte hun ballen utenfor. Fortsatt 2–0 til Kolbotn.

Særlig mer skjedde det ikke. Dermed rant kampen ut til 2-0-seier til hjemmelaget.

Neste kamp for Avaldsnes er hjemme mot Røa neste helg.

Denne saken er hentet fra Haugesunds Avis.

Kampfakta

Kolbotn - Avaldsnes 2-0 (2-0)

Toppserien

Sofiemyr stadion

Mål: 1-0 Ina Gausdal (7), 2-0 Karina Sævik (38)

Målsjanser: 2-3

Banens beste: Ina Gausdal, Kolbotn

Gult kort: Olaug Tvedten, Avaldsnes

Dommer: Henrikke Holm Nervik, Trygg/Lade

Avaldsnes (4-2-3-1): Chante Sandiford 4 - Nathalie Utvik 3 (Oda Eide Arnesen fra 86.), Daiane 4, Maruschka Waldus 4, Hanna Dahl 4 - Cho So-hyun 4, Luana 5 - Anna Jøsendal 3, Meryll Abrahamsen 4 (Synne Vatnem fra 68.), Duda 4 - Gaelle Enganamouit 3 (Olaug Tvedten fra 55 - 4).