Logje er en av reindriftsutøverne som fikk en del av potten på 10 millioner kroner som Finnmark Rein utbetalte etter påske.

Johan Aslak Logje er svært godt fornøyd med Finnmark Rein. I tillegg til å få godt utbetalt for sine rein, har også bedriften slaktet rein til hans eget utsalg.

Til daglig driver Logje enkeltmannsforetaket Tørrkjøttspesialisten.

Tar det på øyemål

– Det er en familiebedrift, og vi selger tørket reinsdyrkjøtt på vår egen måte. Vi har tørket kjøtt med rødvin, konjakk og krøkebærvin. Det selger vi fra vårt utsalg i Nordreisa og på festivaler rundt omkring, som RidduRiddu-festivalen i Kåfjord. Der er det veldig populært, forteller Logje.

Til iFinnmark vil han ikke røpe hvor mye de selger, eller oppskriften på produktene.

– Det varierer fra år til år hvor mye vi produserer. Når tørkebua er full så er jeg ferdig, og det tar jeg på øyemål, sier reindriftsutøveren.

– Når det gjelder oppskriften på salting, så bruker jeg øyemål, fortsetter en lattermild tørrkjøttprodusent.

– Noen yrkeshemmeligheter må man ha.

(saken fortsetter under bildet)

 

Ferdig med flyttingen

Det har vært tøffe forhold på vinterbeite for flere reindriftsutøvere i vinter. Johan Aslak Logje tilhører reinbeitedistrikt 36, og de har ikke hatt noen utfordringer i vinter. Vårflyttingen til Nord-Troms har også gått bra.

– Vi har hatt kjempebeite i vinter. Det er litt lenger øst i sonen at de har slitt med beite. Så det viser seg at det har vært lokale utfordringer og lokale værforhold i år, sier Logje.

Han forteller at de er ferdige med flyttingen for året.

– Det er en kort reisevei for oss, for det er bare over dalen så er vi framme i Nordreisa, forteller Logje, som regner med at litt nysnø setter fart på tiningen i Nord-Troms.

– Kommer det litt nysnø nå, så tiner det fort, sier han.