Sørumsand hadde overtaket i en jevnspilt første omgang, uten å score. Både hjemmelagets Hans Petter Bergquist og gjestenes Saeed Rahim var nær nettkjenning, men keeperduoen Kristian Bekkevold Lillebo og Håkon Berger holdt buret rent før pause.

Tidlig i andre omgang sørget Rahim for gjestenes første mål. Litt klabb og babb etter en corner, og SIF-spissen var kjapt frampå. Like etter fikk Jørgen Tjernås en perfekt stikker og sørget for 2-0 alene mot keeper Håkon Berger.

Spillende trener Kim Schøne er skadet og ledet laget fra sidelinjen. Han likte det han så i kveldssola.

– Vi gjør en solid første omgang. Deler av andre omgang er noe av det beste vi har gjort så langt i år. Vi skaper mye, scorer fire mål og spiller bra fotball.

SIF-treneren mener rødtrøyene hører hjemme i toppsjiktet i 5. divisjon, hvor de to beste rykker opp.

– Vi sikter oss inn mot topp fem og holder vi det nivået vi viste i andre omgang så lover det bra. Men det blir tøft, lag som Fjellhamar og Rælingen er gode, fastslår Schøne.

En viktig brikke i jakten på en topplassering, er Magnus Kolbjørnsrud. 20-åringen, som i fjor vendte tilbake til moderklubben etter et kort opphold i Eidsvold Turn, briljerte til tider på Setskog stadion.

– Magnus har så absolutt 5. divisjonsnivået inne, gliser Schøne.

Kolbjørnsrud sto for dagens prestasjon da han sklei unna alt av tacklingsforsøk fra fortvilte forsvarere og serverte ballen til Behzad Nazari som enkelt bredsidet inn 3-0.

– Magnus gjør en kjempejobb og er selvsagt viktig for laget. Han er god med ballen og dekker store områder. Når det er sagt, så er det laget som er viktigst. Det er bra samhold i laget og i dag synes jeg alle gjør jobben sin, både de som starter og de som kommer innpå.

At laget fortsetter å jage scoringer etter at kampen i realiteten er avgjort, sier noe om mentaliteten hos de røde.

– Gutta vil spille ball og score mål, så enkelt er det.

Den som antagelig smilte bredest på Setskog stadion var forsvarsklippen Olav Feby. Han gjorde først 4-0 etter en corner. Full av selvtillit forsøkte han seg på et brassespark like etter, uten hell – til en viss lettelse på SIF-benken.

– Hadde Olav scoret der, hadde vi garantert fått høre det i lang tid etterpå, sier Schøne.

Trøstemålet til Rømskog/Setskog ble satt inn av midtstopper Jan Marius Sande Engen et kvarter før slutt. Hjemmelaget gjorde en godkjent første omgang, men holdt ikke løpet ut.

Kampfakta

Setskog stadion

Rømskog/Setskog-Sørumsand 1-4 (0-0)

Mål: 0-1 Saeed Rahim (53), 0-2 Jørgen Tjernås (54), O-3 Behzad Nazari (58), 0-4 Olav Feby (64), 1-4 Jan Marius Sande Engen (76)

Dommer: Nabil Benabdellah, Nittedal

Tilskuere: 50

Gult kort: Magnus Kolbjørnsrud, Bendik Fjellsøy, Sørumsand, Jan Marius Sande Engen, R/S.

RS' lag: Håkon Berger, Greger Engh, Olaf Kind, Jan Marius Sande Engen, Jonas Sundsrud, Jøran Sandby, Viktor Nilsen, Robert Holmedahl, Magnus Fagersand, Magnus Haugen Kragtorp, Hans Petter Bergquist. Benyttede innbyttere: Simen Engh Ness, Steinar Lund og Mats Holmedal.

SIFs lag: Kristian Bekkevold Lillebo, Simen Aam Gulbrandsen, Olav Feby, Eirik Holen, Marius Flatla Kornbakk, Jørgen Tjernås, Magnus Kolbjørnsrud, Mats Weinholdt, Bojan Jakovic, Behzad Nazari, Saeed Rahim. Benyttede innbyttere: Kristian Bredesen, Bendik Fjellsøy, Ako Aliassi.