(Drammens Tidende)

Grand Prix-konkurransen med hele 60 ryttere i aksjon ble ulidelig spennende da 57-åringen fra Lierskogen passerte hinder etter hinder uten å gjøre feil.

Men Geir Gulliksen holdt dessverre ikke høy nok hastighet underveis for sluttiden ble over 78 sekunder som var grensen for å unngå feilpoeng.

- Jeg kjenner ham for lite og visste at det gikk for sakte, erindrer Gulliksen etter dramaet på Linnesvollen hvor han på sin 11-årige vallak Seringat imponerte stort.

Fulgte med

Mens de aller fleste rytterne pådro seg feilpoeng, viste Gulliksen at hans rutine kommer godt med. Mens konkurrentene gjorde sitt beste for å unngå feil, satt en konsentrert liung og fulgte nøye med på utviklingen.

Da Geir Gulliksen endelig fikk klarsignal til å sette i gang, var det spente blikk som fulgte veteranens innsats. De lot seg imponere over hans prestasjon da hinderene på 1.50 meter ble passert på elegant vis..

- Det var veldig vanskelig å ri en så hissig hest, mener 57-åringen like etter at alle hinderene er unnagjort.

Geir Gulliksen ser nå fram til større konkurranser denne sesongen med Seringat i hovedrollen.

- EM i Gøteborg i august er årets viktigste konkurranse for oss, forteller den dyktige rytteren.

Slo til

Sønnen, Johan-Sebastian Gulliksen fikk det ikke helt til å klaffe i den tøffe konkurransen søndag.

- Jeg har ennå mye å lære i dette selskapet, mener 20-åringen som var først ut av de lokale rytterne.

På hesteryggen til David Guetta, en niårig vallak ble det til slutt en 30. plass på ekvipasjen med ni feilpoeng.

- Dette er en tøff bane, mener Johan-Sebastian som også ble straffet med ett feilpoeng på grunn av for sakte tempo underveis.

Lørdag slo imidlertid ryttertalentet til med seier i en av konkurransene (1.45 meter hinderhøyde). Det hjalp godt på humøret.

- Jeg er veldig fornøyd med helgens innsats, oppsummerer DOR-rytteren.

Nær topp 3

Camilla Storemark (25) viste også imponerende takter på hesteryggen til Cerona. Hun plasserte seg på 10. plass i det sterke selskapet med ett riv undeveis.

- Det gikk litt tungt mellom to av hinderene, og jeg burde vært litt mer på hugget underveis. Det er små marginer, sier den sterke rytteren.

Denne "lille" feilen kostet henne omhopping, men Camilla Storemark deppet ikke av den grunn.

- Jeg er veldig fonøyd, gliser hovedpersonen og det var også pappa Ulf Storemark.

- Camilla gjennomfører de arbeidsoppgavene hun skal gjøre. Det er veldig gøy å følge hennes innsats.

Vinner ble til slutt tyrkiske Derin Demiirsoy som red litt raskere enn Martine Myhrer Dyngeland under omhoppingen.

DOR-rytterne Line Karlsen Raaholt og Victoria Gulliksen plasserte seg på 35 og 36. plass etter å ha pådratt seg 12 feilpoeng. Victoria la imidlertid skuffelsen fort bak seg og seiret i siste konkurranse søndag på hesteryggen til Firefly H.

Norge skuffet

Under nasjonshoppingen forleden tar vi med at Norge med Johan-Sebastian Gulliksen på laget til slutt havnet på 10. plass. Irland triumferte på toppen av seierspallen.

- Jeg er skuffet over at vi ikke plasserte oss høyere på resultatlisten, sier 20-åringen etter å ha fått 12 feilpoeng.

- For min del er jeg nok ennå litt for uerfaren, konstaterer unge Gulliksen.

Norway Grand Prix blle avviklet under gode forhold på Linnesvollen denne uken, og med mange sterke lokale prestasjoner i de ulike klassene.