(Drammens Tidende)

For liermannskapet ble ikke den nest siste håndball-matchen denne sesongen noe de vil huske så altfor lenge. Trønderne var hele tiden i føringen og SHKS menn maktet aldri å innhente forspranget underveis. Duellen endte til slutt med sifrene 32–25.

Glenn Solberg fortviler ikke av den grunn, han har fått signeringen til en av sine viktigste spillere som skal fortsette i SHK-drakten.

– Simen er en fantastisk fyr som betyr enormt mye med sine gode holdninger, roser treneren sin elev.

SHK-kapteinen sier følgende på hjemmesiden til lierklubben:

– Mitt hjerte har alltid banket for St. Hallvard, og jeg gleder meg til å fortsette å spille for klubben.

Mot Kolstad var også Simen Solberg med på moroa, og han leverte varene i begge omgangene.

– Han har vært syk den siste tiden, men sto på gjennom hele kampen, sier en fornøyd Glenn Solberg om sin kaptein som går i bresjen for at laget skal prestere på høyt nivå.

SHK-treneren har også fått signaturen fra Robin Haug om å fortsette mellom stengene. Keepertalentet fra Egge i Lier har kvaliteter sjefen liker.

– Robin har også meget gode holdninger og han bidrar til det beste for miljøet i klubben. En fantastisk spiller, mener Glenn Solberg.

Time out

For nettopp Robin Haug & co. startet 1. omgang katastrofalt. Hjemmelaget smelte fire baller bak en utmanøvrert Haug som fikk dårlig hjelp av sine lagkamerater foran seg i forsvaret. På sidelinjen orket ikke sjefen å se på hva som var i ferd med å skje og la time out-kortet på bordet.

Så kviknet bortelaget til i angrep. Først utlignet Fredrik Utengen fra straffemerket, og deretter smelte Simen Solberg ballen i nettmaskene fra distanse. Sindre Palin Kjelaas fulgte opp med to kjappe mål og vips var SHK à jour.

Men hvor lenge fikk de lov å true Kolstad i Stjørdalshallen? Hjemmelaget svarte så med å stikke fra igjen med blant annet to langskudd som suste forbi Haug. Dermed 6–4. Videre utover i omgangen viste SHK brukbare takter både i angrep og forsvar, men det hjalp ikke med scoringer av William Vangen, Sindere Palin Kjelaas og Peter Dahl Christensen (8-7).

Takk for følge

Hjemmelagets spillere skjerpet seg i angrep og i løpet av et par minutter var ballen plassert i nettet bak bortelagets burvokter. SHK lot seg ikke vippe av pinnen og smelte ballen der den skulle være av Simen Solberg (to ganger) og et våkent langskudd av Ole Jacob Borch da Kolstad hadde tatt keeperen ut av banen på grunn av utvisning.

11–10 lyste det på tavlen og time out var nødvendig for hjemmelaget. Deretter var det enveiskjøring mot Robin Haug som ikke maktet å stoppe mange skuddforsøk. Kolstad ledet dermed 15–12 til pause.

Marerittet fortsatte etter pause og hjemmelaget kunne stikke ytterligere ifra og ledet komfortabelt. SHK prøvde så godt de kunne å overliste Kolstads siste skanse uten at det alltid var like lett. Etter halvspilt 2. omgang smelte Håkon Vidar Følstad inn to baller på svært kort tid bak Nicolas Granum som stod den siste halvtimnen, og det lyste 22–15 til trønderlaget.

Skuffende kamp

Det ble en umulig oppgave for SHK å hente inn denne ledelsen, og Kolstad bare stakk mer og mer ifra. Talentet Peter Dahl Christensen fikk pynte litt på resultatet helt på tampen og scoret. Duellen endte til slutt med sikker hjemmetriumf.

– I dag presterer vi ikke som forventet og varierer altfor mye i prestasjonene. Det ble en skuffende kamp, oppsummerer Glenn Solberg.

Førstkommende onsdag skal mannskapet fra Lier ut på ny reise, nå enda lengre nordover for å møte Bodø i egen hule. Nok en tøff utfordring for debutantene fra Lier, men mannskapet vil nok helt sikkert vise seg fra sin aller beste side i sesongens siste match i den øverste divisjonen.