(Drammens Tidende)

Storbakken i Granåsen var lørdag vertskap for den globale løpskonkurransen som er kjent som verdens hardeste 400m-løp, hvor man løper fra bunnen til toppen av hoppbakken – på det meste med en stigning på 36 grader.

252 deltagere fra 13 nasjoner stilte til start i Norges første Red Bull 400, og Trondheim leverte både spenning og et forrykende tempo.

I herreklassen kjempet 21 år gamle Aleksander Morsund Karlsen fra Lier IL seg inn til en 14. plass i a-finalen med den solide tiden 04:11:4.

– Du blir pinnestiv

Skiskytteren kunne etterpå fortelle om et tøft møte med den bratte hoppbakken.

– Du blir pinnestiv, så det er bare å kjempe seg opp. Du kommer jo inn i en sånn steam i bratta, så det verste er nesten når det slaker ut og du må øke farta, og så får man den første bratte på treverket igjen. For da begynner det å bli tungt. Det ble tett i finalen, så du må jo bare kjempe for å kapre alle plassene man kan, sier Morsund Karlsen.

Du endte opp på en 14. plass i finalen, hvordan føltes det å løpe runde nummer to opp hoppbakken etter første heat?

– Nei, det gikk i det samme egentlig. Man får jo melkesyre tidlig, så det blir bare en kamp om å kjempe seg opp, sier Morsund Karlsen, som faktisk løp seks sekunder raskere andre gang opp bakken.

Sikret trøndersk dobbel

18 år gamle Peder Haddon fra Byåsen IL  gikk til topps i herrefinalen med 03:18.7, i kvinneklassen gikk 17 år gamle Marte Lien Olsen til topps med 04:47:8.

Fakta Red Bull 400

·      Første gang arrangert i Kulm, Østerrike i 2011.

·      I 2017 arrangeres løpet i 14 hoppbakker rundt om i Europa, Asia og Nord-Amerika, bl.a. det første offisielle Red Bull 400 VM, 15. juli stiller deltagere fra over 30 nasjoner til start i Titisee-Neustadt, Tyskland for å kjempe om VM-tittelen.

·      I løpet av 400 meter skal 140 høydemeter bestiges, på det bratteste har bakken en stigning på opp mot 36 grader

·      Red Bull 400 i Granåsen samlet 252 løpere i aldersgruppen 16-62 år fra følgende 13 nasjoner: Norge, Sverige, Danmark, Finland, USA, Canada, Tyskland, Frankrike, Spania, Sveits, Tsjekkia, Polen and Liechtenstein.

I tillegg til de individuelle klassene ble det også kåret vinnere i stafettklassene kvinner, menn og mixed.

Globalt løpskonsept

Red Bull 400 ble første gang arrangert i Kulm, Østerrike i 2011. I år arrangeres løpet i 14 hoppbakker rundt om i Europa, Asia og Nord-Amerika.

I tillegg bringer 2017 også med seg det første offisielle Red Bull 400-verdensmesterskapet, 15. juli stiller deltagere fra over 30 nasjoner til start i Titisee-Neustadt, Tyskland for å kjempe om VM-tittelen.