– Jeg har vært her under VM i skreifiske tidligere, men aldri i denne sammenhengen. Det er gøy å se at folk setter pris på at vi er ute blant dem, forteller Andersen.

Det går i fisk

Den rutinerte kokken hadde sitt faste tv-program torsdag morgen, og skal også sende direkte fredag morgen, når VM går av stabelen. Selv oppfordrer hun alle til å komme forbi, for å få en smaksprøve.

– I dag lagde vi en skinnstek av skrei, med rødvinssaus. Men det ble litt kaldt, så vi endte opp med ganske små porsjoner, forklarer hun.

– I morgen skal vi blant annet skjære torsketunger, og da får jeg hjelp av to lokale fra barn- og ungdomsskolen. Da skal kjøkkensjef Stian også være med, sier Andersen.

Lokal ungdomshjelp

Hun uttrykker videre sin begeistring over at to lokale ungdommer skal hjelpe til med matlagingen.

– I en hverdag der altfor mange unge synes fisk er ekkelt, synes jeg det er flott at noen skjønner viktigheten av fisk. Og når de kjenner lukten av fisk og blod, kanskje de kjenner lukten av penger, og ikke bare tenker æsj.

Populært blant folket

TV2-kokken oppfordrer alle som kan, til å komme innom kjøkkenet for å få en smakebit.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger så langt. I morgen får vi se om kjøkkenet blir ute eller i 10. etasje på Thon, det kommer an på været. Men god stemning, det blir det uansett, sier Andersen fornøyd.