Sandviken kom til Oslo og Røa med åtte strake seirer i bagasjen, men fikk ikke dra hjem med nummer ni lørdag.

Karoline Bakke sendte Sandviken oppskriftsmessig i ledelsen etter fire minutter, men Rebecka Wanvik Holum og Ragne Hagen Svastuen sørget for 2-1-ledelse til Røa etter 45 spilte minutter.

Ajara Nchout skapte fornyet spenning og håp om en ny seier med sitt 2-2-mål i det 64. minutt, men Svastuen slo det ned da han hun ble matchvinner og tomålsscorer etter å ha gjort 3-2 kun tre minutter senere.

LSK kan øke luka

Sandviken beholder andreplassen på tabellen med 24 poeng, men LSK Kvinner på toppen, som har ti strake seirer av ti mulige og 30 poeng, kan øke luka med poeng mot Grand Bodø søndag.

Røa gjør et byks på tabellen til sjetteplass, ni poeng bak lørdagens motstander.

Klepp og Kolbotn beholder henholdsvis tredje- og fjerdeplass etter at begge lag hentet tre poeng lørdag. Tameka Butt ble den store i helten for Klepp i 1-0-seieren mot Stabæk, mens Ina Gausdal og Karina Sævik ordnet 2-0-seier for Kolbotn mot Avaldsnes.

Rødt kort

Stjernetunge Vålerenga klarte ikke å straffe Arna-Bjørnar etter å ha spilt med én spiller mer nesten hele andre omgang. Arna Bjørnar ledet 3-1 da Ingrid Stenevik ble sendt av banen etter 48 minutter, men kun Sherida Spitse kom på scoringslista etter utvisningen. Dermed kunne hjemmelaget feire tre poeng med 3-2-seier.

Emilie Nautnes, Maria Brochmann og Amalie Eikeland scoret de øvrige målene for Arna-Bjørnar, mens Anne Lise Olsen sto for Vålerengas siste mål.

Lyn var på vei mot et sårt tiltrengt poeng mot Trondheims-Ørn etter at Runa Lillegård utlignet til 2-2 på Kringsjå i det 89. minutt, men på overtid dukket Julie Adserø opp og sikret 3-2-seier til bortelaget med sitt andre mål for dagen.

Elen Medhus sendte Trondheims-Ørn i ledelsen, mens Joanna Bækkelund scoret 1-1-målet til Lyn, før Adserø ga bortelaget ledelsen igjen for første gang.

Trondheims-Ørn klatret til åttendeplass med 13 poeng, mens Lyn forblir på kvalifiseringsplass med 10 poeng før tabelljumbo Grand Bodø (tre poeng) møter serielederen søndag.