De norske gutta tapte sekundstriden om seieren på 15 kilometer i fristil under verdenscuprennene i Davos.

Russiske Jevgenij Belov vant med bare åtte tidelers margin til Frankrikes Maurice Manificat. Martin Johnsrud Sundby tok tredjeplassen. Røa-skiløperen var 4,5 sekunder bak Belov i mål.

Chris Jespersen gikk ut på et tidlig startnummer og ledet løpet lenge. Han forteller at et fall ute i løypa trolig kostet ham seieren.

- Jeg slo salto da jeg hektet skiene i løsnsnøen. Jeg er ti sekunder bak, og det ryker i fallet. Hvis jeg ender ni sekunder bak til slutt, så røyk det der, sa en tydelig skuffet Jespersen til TV 2, like før Belov snek seg foran Manificats tid.

Hordalendingen greide ikke å skjule hvor bittert det var for ham å ha gått på trynet i snøen etter passering 8,2 kilometer.

Uhellet førte definitivt til at en pallplass gikk i vasken for 35-åringen. 10,6 sekunder skilte opp til Belov fra Jespersen på femteplassen.

- Han må holde seg på beina. Det gjorde han i det tre andre rundene. Det er jo maksimal uflaks for en så god løper som Chris Jespersen, konstaterte TV 2-ekspert Åge Skinstad.

Hans Christer Holund ble den tredje beste nordmannen. Lyn-løperen ble nummer åtte og var 23 sekunder bak vinneren. Magne Haga fullførte på 11.-plassen, mens Mathias Rundgreen ble nummer 18.