Hopp til innhold

Tertnes klare for cupfinale

BERGEN (NRK): Handballjentene frå Tertnes vant 31–27 over Sola i semifinalen som blei spelt i Haukelandshallen onsdag kveld. Dermed er dei klare for sin tredje cupfinale.

Tertnes - Sola

FINALEKLARE: Tertnes var som venta sterkare enn Sola sine handballkvinner i semifinalen i cupen

Gjestane frå Rogaland blei for svake i semifinalekampen.

Sola starta med å gå opp i leiinga 1-0, men det varte ikkje lenge. Etter fire minutt tok Tertnes over og haldt leiinga resten av kampen.

Sola beit seg likevel fast, og til pause var stillinga 15–13.

HEIMESEIER: Sola klarte ikkje å utlikne heimelaget si leiing

Både Tertnes og Sola hadde fleire bomskot og tekniske feil. Sola hang etter gjennom heile kampen, men gav ikkje opp og låg aldri mange mål bak.

Spelar finale i romjula

Gjestane reduserte til 16-15 i byrjinga av 2. omgang, men det haldt ikkje lenge. Tertnes scora tre kjappe mål og gjekk snart opp i tydeleg leiing.

Kampen enda til slutt med 31-27 og heimeseier. Dermed skal Tertnes spele cupfinale i Spektrum 29. desember.

Tertnesjentene møter vinnaren mellom Larvik og Vipers Kristiansand, som speler den andre semifinalen seinare onsdag kveld.

Dette blir er Tertnes sin tredje NM-finale. Laget tapte for Larvik i 2013 og for Nordstrand i 2001/02-sesongen.