Hopp til innhold

– Vi får se hva som skjer når han er ute

Skuespilleren Pamela Anderson antyder et forhold til «Wikileaks»-gründeren Julian Assange, som sitter «fengslet» i London.

Pamela Anderson var gjest hos Fredrik Skavlan

– Han er i fengsel, det gjør det litt vanskelig. Vi får se hva som skjer når han er ute, sier en knisende Pamela Anderson til Fredrik Skavlan.

Julian Assange

Julian Assange er tidligere straffet i Australia for en rekke dataangrep.

Foto: JACK TAYLOR / Afp

Fredag er hun gjest hos talkshow-verten, hvor hun blant annet snakker om sitt forhold til «Wikileaks»-gründeren Julian Assange.

Assange har vært etterlyst av svensk politi siden 2010, anklaget for seksuelle overgrep mot to kvinner i Sverige og voldtekt mot én av dem. Om han ikke er fengslet, som er begrepet Anderson bruker, så har han søkt tilflukt i Ecuadors ambassade i London, for å unngå utlevering til Sverige. Og her har den tidligere «Baywatch»-stjernen vært hyppig observert den siste tiden.

– Jeg har nok brukt mer tid på ham enn på noen annen mann, som er veldig rart, sier Anderson, mens hun ler bort spørsmålene om hvorvidt de to har et romantisk forhold.

Assange har lekket store mengder hemmeligstemplede amerikanske dokumenter fra krigene i Irak og Afghanistan. Han søkte asyl ved Ecuadors ambassade av frykt for at en utlevering til Sverige kan være første steg mot en straffeforfølgelse i USA.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober