Slik gjør du
Sukkerbrød
Start med sukkerbrødene. Oppskriften blir nok til to former av normal størrelse.
Smelt smøret i melken sammen med frøene fra vaniljestangen. Avkjøl.
Visp sammen eggeplomme, egg og sukker til det blir luftig. Bland hvetemel og bakepulver og sikt det tørre i eggeblandingen. Vend til slutt inn den avkjølte blandingen av smør, melk og vaniljefrø.
Hell deigen oppi smurte og strødde former. Stek sukkerbunnene på 200 grader i omtrent 20-25 minutter. Sjekk om de er ferdig stekte med en bakepinne.
Fyll
Dekk innsiden av en metallbolle med plastfolie. Velg en bolle som er omtrent 18-20 centimeter i diameter. Del sukkerbrødet i to lag. Stans ut midten av sukkerbrødet med en rund gjenstand, og del resten av sukkerbrødet inn i vifteformede deler. Dekk hele innsiden av metallbollen med kakebiter.
Ha iskremen og sorbeten i ulike skåler. Tin isen litt slik at den blir myk. Bland sorbeen med bær og de to store pikekyssene som du knuser over bærene. Rør om.
Ha sitronisen og bringebærsorbé-blandingen lagvis i bollen som er dekket med sukkerbrød. Når skålen er fylt med is, dekk toppen med sukkerbrød. Sett bollen i fryseren og la den stå i seks timer eller mer.
Ta skålen ut av fryseren og dunk kaken ut på et fat. Dekk med myk marengs. Marengsen lager du ved å piske eggehvitene og sukkeret i lunkent vannbad til blandingen er 40 grader. Visp videre i en mikser til fast og kald konsistens. Dekk kaken med marengsen enten ved hjelp av en sprøytepose eller ved å lage små topper med en slikkepott. Sett kaken i fryseren til den skal serveres.
Stek kaken i ovnen på 250 grader i 2 minutter, eller bruk en skibrenner på marengsen.
Varm rom i en liten gryte mens kaken står i ovnen. Tenn på den varme rommen og hell den over kaken i det den kommer ut av ovnen.
Tips
Store pikekyss
Visp 2 eggehviter med 125 g sukker til luftig marengs.
Sett ovnen på 120 grader. Sett topper på 6-8 cm i diameter på en bakeplate. Sett marengsene i ovnen. Senk temperaturen til 100 grader og stek i 1 time og 45 minutter. Både toppen og bunnen på pikekyssene skal være tørr.