Buddha bowl

Buddha bowl med nudler, søtpoteter, oksekjøtt, bacon, asparges, rødløk, spinat, søtpotetchips og erteskudd.

Foto: Aksel Faanes Persson / NRK

Buddha bowl à la Vesterdal

Buddha bowl er en fargerik bolle med korn, grønnsaker, protein, salat og frø som toppes med en herlig dressing. Det er mange måter å sette sammen en buddha bowl, denne gangen får du oppskriften fra Lars Erik Vesterdal.

Slik gjør du

Kutt opp søtpoteter i biter og vend dem i litt salt, matolje og kokos. Bak dem møre på 180 grader i cirka 20 minutter.

Rens og kutt asparges, og kok dem i et minutt i saltet vann. Avkjøl dem raskt og vend dem i litt olje.

Kok opp løk i sukker og eddik og 2 desiliter vann. La dette koke i cirka 5 minutter til løken er myk.

Kok nudlene og vend dem i litt sesamolje og finkuttet koriander.

Bland alle ingrediensene til dressingen, juster konsistensen med litt vann slik at den ikke blir for tykk.

Servering

Anrett dette pent i en stor bolle. Ha i nudlene først og legg på grønnsakene, skiver av oksekjøtt og bacon. Til slutt legger du på søtpotetchips og erteskudd før du avslutter det hele med rikelig med dressing.

Tips

Ifølge det amerikanske nettstedet Huffington Post er 2017 året for buddha bowl.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet «Brønsj», NRK P1