Hva med en saftig klassiker til kaffen? Rullekake passer til alle anledninger, her med rørte bær og krem.
Oppskrift: Mormors rullekake
Såkalte nakenkaker har vært populære den siste tiden. De viser hvordan kaken er bygget opp, som i denne jordbærvarianten med pistasjekrokan fra Lise Finckenhagen.
Sjokoladekaker slå alltid an, og sammen med peanøtter blir dette en uslåelig kombinasjon.
Iskaker passer bra til vår- og sommersesongen. Med marengs og bær på toppen, kan denne passe både på 17. mai-bordet og i konfirmasjoner.
Sammen med søt marengs blir sitronpaien en frisk variant på kakebordet, både i smak og farge.
Småkaker på pinne er godt likt blant barna. Får du dem med å pynte i tillegg, kan kakelagingen bli en morsom fellesaktivitet.
Til de store anledningene må marsipanlokket på. Har du dårlig tid, kan sukkerbrødet lages i forveien og fryses.
Pavlova ser imponerende ut, men er ganske enkelt å lage. Dette er den klassiske varianten, men du får også tips til pavlova med sjokolademarengs.
For noen er ikke kakebordet komplett før fyrstekaken er på plass. Ekstra god blir den med en liten skvett konjakk i fyllet.