Hopp til innhold

Lønnsoppgjøret i kommunesektoren unnagjort på en drøy time

Det skjer ikke ofte. Fagforeningene og arbeidsgiver ble enige nesten med en gang. De kommuneansatte får 2,4 prosent i lønnsvekst.

Partene i kommuneoppgjøret holder hender

LITE Å KRANGLE OM: Partene i kommuneoppgjøret hadde lite å krangle om i dag. De 422.000 ansatte i kommunesektoren kan se fram til reallønnsvekst. Som koster 5,5 milliarder kroner.

Foto: Hedvig Bjørgum

Lønnsoppgjøret i kommuneoppgjøret startet i dag med at hovedsammenslutningene LO, YS, Unio og Akademikerne overleverte sitt krav til arbeidsgiver KS i dag.

Det som vanligvis er starten på en lang og tøff tautrekking mellom steile fronter, ble ikke det i dag.

Partene var strålende fornøyde med hverandres krav og tilbud.

partene i kommuneoppgjøret

LOVENDE: Det så lovende ut, meddelte partene like etter overrekking av krav og tilbud.

Foto: NRK

– Som vi vurderer dette kan vi komme i land på en god måte med små justeringer, sa Mette Nord, forhandlingsleder i LO etter å ha sett tilbudet fra KS.

– Dette ser lovende ut, sa Steffen Handal, forhandlingsleder for Unio.

Det viktigste kravet fra alle fagforeningen var at det skulle bli en reallønnsvekst i år. Frontfagene ble i mars enig om en ramme på 2,4 prosent.

Partene avtalte allerede i fjor minst 2,2 prosent lønnsvekst, dermed lå det an til mer i lommeboka før forhandlingene startet, så i dag var det altså ikke så mye å krangle om.

I fjor trodde partene i lønnsoppgjøret også at det skulle bli reallønnsvekst, men da steg prisene mye mer enn ventet, slik at det ble reallønnsnedgang. Prisene spesielt på strøm, men også på mat og andre varer steg altså mer enn lønningene.

Fristen for å bli enige om hvilke yrkesgrupper som skal få hva, var 30. april. Men det tok altså bare litt over en time å bli enig i dag.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger