Hopp til innhold

Eventyret er over for Egersund

Egersund slo ut Viking og holdt FK Haugesund til 0–0 ved fulltid. Etter ekstraomganger ble imidlertid haugalendingene for sterke for cup-Askeladden.

Jubel i FKH

Det var jubel i FKH-garderoben etter kamp.

Laster innhold, vennligst vent..

To minutter før slutten av siste ekstraomgang reduserte Sondre Norheim til 1–2 og ny spenning da EIK tok imot FK Haugesund i Egersund i dag. Haugalendingene holdt imidlertid inn, og det var full jubel i FKH-garderoben etter kamp. Lite tydet på at eliteserielaget hadde slått et lag som til daglig spiller i 2. divisjon.

– De er et veldig godt lag som jobber godt for hverandre, sier FKH-spiller Aleksander Stølås etter kampen.

For det ble mer nervepirrende enn de fleste hadde forventet.

FKH har hatt noen tøffe uker i Eliteserien, men vant i dag mot Egersund i cupen.

Sjansesløseri

Etter 0–0 til pause ble det sløst enormt med sjansene i andre omgang. Spesielt FK Haugesund brente flere store sjanser. Haugalendingene var både gjennom alene med keeper og fikk skuddsjanser fra kort hold.

Men etter 87 minutter var gambieren Bob Sumareh nesten alene igjennom, men ble presset såpass at han satte skuddet for nærme keeper. Der kunne cupsensasjonen vært et faktum.

I ekstraomgangene ble imidlertid eliteserielaget for sterke og scoret først ved Fredrik Knudsen i 103. minutt, før Ibrahim Shuaibu la på til 2–0 fem minutter senere.

Det ble altså spenning helt på slutten, men det FK Haugesund som er videre til 4. runde i cupen.

Mål og reaksjoner

Se mål og intervjuer

Skryt

Etter kampen var det jubel i FKH-garderoben. Det var nok delvis fordi seieren satt så langt inne.

– De jobber godt og er bra lag, men det er litt oss for tiden å brenne sjanser, sier Stølås.

Han skryter spesielt av spissen Bob Sumareh.

– Han bør spille på et høyere nivå.

EIK spillerne fikk stående applaus etter kampen, men for spillerne var det lite trøst.

– Det er nesten bedre å tape 5-0 enn å være så nærme, sier Egersund-spiller Sverre Larshus Larsen.

– Det gir oss motivasjon dette her. Vi hadde to vanvittige muligheter til å avgjøre det før ekstraomgangene, men så blir det mye slitne bein på slutten. Det er klart at da utnytter de det.