Hopp til innhold

Oilers sikret finaleplassen

Stavanger Oilers gjorde kort prosess med Sparta Warriors og er nok en gang i NM-finalen i ishockey.

Oilers mot Sparta

Stavanger Oilers er i NM-finalen igjen.

Stavanger Oilers har hatt favorittstempelet i semifinalene mot Sparta Warriors, og har levd opp til forventningene med seier i første, andre og tredje kamp.

Og etter fire på rad var det slutt på moroa for Sparta.

Etter 4-0 fredag kveld, skal Stavanger Oilers nå spille NM-finale.

Men gutta fra Østfold hadde ingen planer om å ta seg tidlig påskeferie seg uten kamp.

For i fyrverkeriet av en start, var det hjemmelaget som kom best i gang. Allerede i første minutt fikk Henrik Malmström en vanvittig sjanse, men stolpen stod i veien.

Etter seks minutter tok favorittene ledelsen ved Eirik Saltsten, etter en leken assist av Tommy Kristiansen.

Etter det fikk den nybakte seriemesteren roet nervene og var noe bedre i det som ebbet ut i en rolig, men jevn periode.

Ville seg ikke for Sparta

Også i andre periode åpnet Sparta med trykk mot Oilers-buret, uten at det resulterte i målpoeng.

Og i likhet med i perioden før, var det i stedet gjestene som fant veien til mål. Etter en tvilsom utvisning på Spartas Simon Fredriksson, fikk toppscorer Mark Van Guilder stå alene og rettvendt. 0-2 etter 24 minutter.

Sparta vartet opp med flere store sjanser, men pucken ville ikke inn. Østfoldingene har spilt mye ishockey i det siste og det skulle komme til syne etter hvert.

Da både Kjetil Martinsen og Dan Kissel satte hver sin scoring begynte luften å gå ut av hjemmelaget.

Etter to perioder sto det 0-4 på måltavla.

Målløs avslutning

Tredje periode ble en transportetappe for gjestene. Mens Oilers virket tilfredse, var det noe ressignert over Sparta foran en stadig mer glissen tribune på Sparta Amfi i Sarpsborg.

En sjansefattig og penspilt tredje periode endte målløst.

I finalen om halvannen uke møter Oilers vinneren av Frisk Asker og Lillehammer, hvor Asker har sikret seg et godt utgangspunkt.