Hopp til innhold

Praktkamp gav VM-revansje over Frankrike: – Noe av det råeste jeg har vært med på

(Norge-Frankrike 35-30): Torbjørn Bergerud stengte buret da Norge sa takk for sist til Frankrike. Norge vant over verdensmesterne etter at også Sander Sagosen herjet med det franske forsvaret.

Håndball EM-kvalik. Norge-Frankrike

GOD KAMP: Torbjørn Bergerud stod en fantastisk kamp mot Frankrike.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var veldig viktig for oss å vinne. Vi er sterke, og det er noe av det råeste jeg har vært med på i en kvalifisering, sier bakspiller Christian O´Sullivan til MAX, etter to viktige poeng i EM-kvaliken.

– Det smakte veldig godt. Det er deilig å få vist at det ikke var tilfeldig at vi spilte oss langt i VM, sier en av kampens store spillere Torbjørn Bergerud.

SCORINGSMASKIN: Sander Sagosen scoret 13 mål mot Frankrike.

Norge spilte kanskje sin beste kamp i en EM-kvalifisering noensinne mot Frankrike foran 6900 elleville tilskuere i Oslo Spektrum og vant kampen fullt fortjent.

Sander Sagosen, var ved siden av Bergerud, kampens store spiller med 13 mål.

– Det var sinnsykt deilig. Nå vi fikk revansje for VM-tapet, sier Sagosen til MAX.

Bergerud stengte buret

Norge gikk som planlagt ut i et stort tempo, og sjokkerte franskmennene i åpningsminuttene.

Norge ledet på det meste med fire mål, først og fremst takket være målvakt Torbjørn Bergerud som spilte en ny fantastisk kamp.

Røyken-gutten stod for tidenes viktigste norske herre-håndballredning i VM-semifinalen mot Kroatia, og er i ferd med å etablere seg blant verdens beste målvakter.

– Han gjør sju redninger tidlig, og er den som gjør at vi tar en klar ledelse. Han er høyt og lavt, og gjør at Norge kan føre kampen fra start, sa MAX-ekspert Ole Gustav Gjekstad i pausen.

I tillegg herjet Magnus Jøndal og Kristian Bjørnsen på hver sin kant fra start, mens Sander Sagosen fikk gjøre som han ville i angrep.

INNSATS: Christian O´Sullivan kjemper seg gjennom Frankrike-forsvaret.

Trygge i forsvar

Trønderen scoret mål fra distanse. Han fintet seg gjennom det franske forsvaret. Og han var den som tok ansvaret på straffekastene.

Men midtveis i omgangen snudde kampen da Frankrike satte inn målvakts-veteranen Thierry Omeyer.

Med flere sterke redninger førte han lagkameratene inn i kampen. Dermed gikk lagene til pause med 12-11-ledelse til Norge.

Norge fortsatte storspillet i andre omgang. Torbjørn Bergerud vartet opp med flere fabelaktige redninger, og Sander Sagosen var over alt i angrep.

– Det er imponerende det Bergerud presterer, sier Ole Gustav Gjekstad

– Frankrike har mange store gutter å slåss mot, men vi er trygge på forsvaret vårt. Akkurat nå er det viktig å komme til EM neste år, så to poeng er bra for oss.

– Men revansjen var også nydelig. Det var kjedelig å stå igjen med sølv etter VM-finalen, sier Christian O´Sullivan.

De to beste fra hver kvalifiseringsgruppe går videre til EM sammen med den beste treeren (av sju). Belgia og Litauen er de to siste lagene i gruppe 7. Norge spilte en elendig kamp og tapte borte for Litauen i fjor.

Siste nytt

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.