Hopp til innhold

Tutta opp i tetsjiktet

Suzann Pettersen spilte en gnistrende 2. runde da hun bykset 29 plasser i LPGA-turneringen i Texas Shootout, skriver NTB. Golfstjernen er nå nummer tre med to runder igjen. Pettersen er to slag bak ledende Haru Nomura fra Japan.

Tutta

Siste nytt

• Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam

Molde skal opp mot Sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-NM.

Molde slo Hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden.

Lillestrøm overrasket og slo Bodø/Glimt 4-2 onsdag. «Fugla» møter Strømsgodset i den neste fasen. Kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen.

Vålerenga slo ut Tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når HamKam kommer på besøk.

I alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. I tillegg til Molde og Lillestrøm er Fredrikstad, KFUM Oslo, HamKam, Strømsgodset, Viking og Sarpsborg 08 videre.

Molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over Glimt.

• Hoelgaard på tiendeplass i Frankfurt

Markus Hoelgaard ble beste nordmann i éndagsrittet Eschborn-Frankfurt onsdag. Det tradisjonsrike rittet ble som vanlig arrangert 1. mai og er et ritt som Alexander Kristoff har vunnet flere ganger tidligere.

Løypa har de siste to utgavene blitt gjort hardere og opp Feldberg for andre gang måtte Kristoff slippe. Det norske Uno-X-laget satt da med Ådne Holter, Søren Wærenskjold, Odd Christian Eiking og Markus Hoelgaard i feltet.

Wærenskjold måtte slippe i rittets siste stigning og til slutt ble det en spurt fra en gruppe på 36 ryttere. Der var Maxime Van Gils best og vant foran Alex Aranburu og Riley Sheehan.

Hoelgaard ble nummer ti i spurten, mens Holter og Eiking kom inn til henholdsvis 28. og 29. plass.

Markus Hoelgaard
  • Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager

Vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. Mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i Oslo, hvor de kun vant tre av 18 kamper (15 seriekamper, to cupkamper og én kvalifiseringskamp).

Også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene.

Onsdag fikk Vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo Aalesund i serien 17. september i fjor.

I etterkant av det hadde de spilt åtte hjemmekamper uten seier, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot Tromsø.

Simen Juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang.

For Tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. Fjorårets bronsevinner i Eliteserien har tapt samtlige fire kamper i Eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.