Hopp til innhold

Hegerberg i tårer etter mesterligatriumfen - vurderte å ikke spille

CARDIFF/OSLO (NRK): I timene før mesterligafinalen var Ada Stolsmo Hegerberg usikker på om hun engang skulle spille. Etter straffesparkkonkurranse kunne hun igjen løfte trofeet.

Ydmyk og rørt Ada Stolsmo Hegerberg etter seieren i mesterligaen.

Laster innhold, vennligst vent..
  • Se reaksjoner og intervjuer i videovinduet øverst.
Keeper

KNUST: Her får Katarzyna Kiedrzynek trøst av pappaen og søsteren etter straffemissen.

– Det her er fantastisk. Jeg er tom for ord og helt tom i kroppen. Det har vært en tøff oppladning til den kampen her, forteller en gråtkvalt Hegerberg til NRK etter kampen.

NRK meldte før kampstart at Lyon-spissen ble slått ut av omgangssyke og måtte få klarsignal fra lege før finalen.

– Jeg satt og grubla med mine egne tanker i dag tidlig, og tenkte «Burde jeg stille?». Men jeg bare tenkte at vi tar det time for time. Herregud, det er en Champions League-finale. Da biter man tenna sammen, slår Hegerberg fast.

Da Lyon og PSG måtte ut på det åttende straffesparket, trådde keeperne frem. PSG-keeper Katarzyna Kiedrzynek bommet, mens Lyon-keeper Sarah Bouhaddi sikret tittelen.

Ada Stolsmo Hegerberg har nok en gang vunnet mesterligaen med Lyon.

Dermed kunne Ada Stolsmo Hegerberg (21), som bar et stort, norsk flagg, gråte av glede med lagvenninnene på gressmatta.

PSG-keeperen la seg ned på bakken og gråt, med alle lagvenninnene trøstende oppå seg.

Da hun reiste seg, fikk hun stående applaus av de mange tusen PSG-supporterne på tribunene.

Utrolig nok var det altså Kiedrzynek som skulle brenne PSGs siste straffespark – før keeperkollega Bouhaddi scoret:

Det ble et dramatisk oppgjør i mesterligafinalen, der til slutt keeperne måtte ta hver sin straffe.

Brant megasjanser

Både søsteren Andrine og NRK-ekspert Tom Nordlie kommenterte under finalen at de kunne se at Hegerberg sparte krefter, og superspissen ble byttet ut etter en knapp time.

Da hadde hun nettopp brent to gedigne sjanser:

• Like etter pause ble et frispark slått på første stolpe, hvor Hegerberg forlenget ballen via en forsvarer og like til side for mål.
  • Fem minutter senere var Hegerberg igjen sist på et frispark, og denne gangen fikk hun to store muligheter. Først smalt hun ballen rett på keeperen, og returen gikk til side for mål – fra fire meter.
Hegerberg

Hegerberg var ikke helt fornøyd med egen innsats.

– Jeg fikk ikke forberedt meg som jeg skulle. Jeg har en under pari match, og klarer ikke ta de løpene jeg skal.

Seks titler på to sesonger

Lyon ble svekket allerede etter 22 minutter da Alex Morgan måtte ut med skade, og PSG hadde også sine muligheter til å ta ledelsen i 1.-omgang.

Nærmest kom Shirley Cruz Trana, som driblet seg inn i Lyon-boksen og tvang frem en redning fra Bouhaddi.

Tempoet og antall sjanser skulle imidlertid minke betraktelig utover i 2.-omgang. Hverken Lyon og PSG klarte å skape farligheter, og dermed måtte rivalene ut i ekstraomganger.

Da Bouhaddi satte inn det avgjørende straffesparket, sikret Lyon og Hegerberg sin andre «The Treble» på to sesonger.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn