Videobildene kommer fra en ekstern leverandør.
NM i Kokkekunst er en individuell konkurranse for faglærte, der vinneren mottar Kongepokalen og altså går videre til Nordisk mesterskap.
Finalen går over to dager, med fem deltagere hver dag. I dag står de siste fem for tur.
Deltakerne skal komponere en 3-retters meny til 12 personer av årets utvalgte råvarer, som består av blant annet brie fra Dovre, svinecarré fra Innherred og perlepotet fra Frosta.
Trondheimkokkenes mesterlaug står som arrangør for Norges kokkemesters landsforening.
Junior tar steget opp
Mange store kokkenavn begynte sin karriere som norgesmestre, blant andre Bent Stiansen, Odd Ivar Solvold og Trond Moi.
Fjorårets Nordic Junior Chef Martin Trana Flak er en av deltakerne. 22-åringen fra Trondheim har brukt mellom 300 og 400 timer på å forberede seg, og er spent og gira foran konkurransen.
– Men jeg kan ikke røpe menyen. Det er siste innspurt nå, og jeg vil ikke vise noe til noen, sa Flak til NRK dagen før dagen.
Dette er finalistene i NM i kokkekunst:
Marius Dragsten Kjeldsrud, Søllerød Kro, København
Lukasz Brekke, 4Service
Theodor Breyholtz Ulstein, Restaurant 1877 i Bergen
Daniel Rosvold, Soria Moria Hotell og konferansesenter, Oslo
Inge M. Olsen, Alta
Lene Kjøde, Brasseri Blanche, Oslo
Runar Helgeland, Spiseriet, Stavanger
Frida Netand Berge, Vaaghals, Oslo
Øyvind Bøe Dalelv, Statholdergaarden, Oslo
Martin Trana Flak, Scandic Nidelven, Trondheim