Hopp til innhold

Knallsterk seier til Byåsen

Byåsen tok en ny, sterk seier i EHF-cupen i håndball da de lørdag slo ungarske Èrd HC 35–28 i Trønderhallen i Levanger.

Marit Røsberg Jacobsen, Byåsen håndball

Marit Røsberg Jacobsen og de andre Byåsen-spillerne kjørte over sine ungarske motstandere i andre omgang.

Dette var Byåsens andre seier på tre kamper i gruppespillet. Lørdag kveld lå laget under 15–17 ved pause, men leverte en knallsterk sluttomgang og vant med sju mål.

Flotte innspill

Etter pause var det lenge helt jevnt, men mot slutten dro Byåsen ubønnhørlig fra til sjumålsseier. Det skjedde blant annet gjennom en rekke flotte innspill til strek.

Landslagsspiller Silje Waade ble Byåsens toppscorer med elleve mål. De andre målene ble scoret av Maren Aardahl (7), Kristin Venn (6), Ida Alstad (5), Marit Røsberg Jacobsen (5) og Teodora Tomac (1).

1256 tilskuere så oppgjøret i Trønderhallen.

Topper tabellen

I den første kampen i gruppespillet tapte Byåsen for tyske Bietigheim, mens det ble en sensasjonell seier 29–24 mot russiske Rostov-Don tidligere i januar.

Byåsen leder nå sin gruppe i EHF cupen; 1) Byåsen 4 (97-91), 2) Erd 2 (87-89), 3) Bietigheim 2 (66-68), 4) Rostov Don 2 (51-53).

Kommende helg møtes lagene igjen, og da får Erd sjansen til revansj på hjemmebane.