Det blir nå lefseproduksjon på Sørli i Lierne i lang tid framover. Selskapet Baxt AS satser langsiktig, og ledelsen har i dag besøkt kommunen og orientert om sine planer i fabrikklokalene i Sørli.
Fra august vil Baxt AS ha 15 ansatte som skal jobbe med en grunnproduksjon av lefseprodukter, samtidig som det også skal drives utvikling av nye varer.
– Dette er selvsagt veldig positivt. I første omgang vil de ansette 15 personer, og det er jo kjempebra, sier ordfører Bente Estil i Lierne.
I gang med testkjøring
Administrerende direktør Lars Mølbach sier de først og fremst skal etablere en basisproduksjon for lefseprodukter.
– Vi er allerede i gang med testkjøring, og vi etablerer fast produksjon rett over sommeren. Parallelt med dette skal vi jobbe med en del utviklingsprosjekter for å se om vi kan gjøre gode innovasjoner og få fram nye produkter fra anlegget, sier Mølbach.
Lang tradisjon
Det er lang lefsebaketradisjon i Lierne. Med helt oppe i 120 ansatte og stor suksess, ble lefsebakeriet solgt til Rieber & Søn i 2011, før Orkla kjøpte rubbel og bit to år senere. Orkla bestemte seg imidlertid raskt for å legge ned og effektivisere driften.
Gründer John Helge Indergård likte ikke det som skjedde. Han brettet opp ermene og satset på nytt. Drømmebakeriet stod ferdig på ny tomt i 2015, men det ble ingen enkel sak å komme seg inn på markedet.
Selskapet gikk konkurs i mars i år, men i mai kom nyheten om at Baxt AS ønsket å satse på å etablere ny bakerivirksomhet i bygda.