Lillehammer kommune med en eierandel på 12,77 prosent får 22,3 millioner i utbytte. Hamar kommune får på sin side 38,15 millioner kroner for sin eierandel på i overkant av 21,8 prosent. Østre Toten får cirka 3,1 millioner, og Vestre Slidre og Øystre Slidre får i overkant av en halv million kroner hver.

Et godt år

Utbytte til eierne, det vil si kommuner og fylkeskommunene Hedmark og Oppland, er i tråd med forslaget til utbytteopplegg fra eierne i fjor høst.

– Vi har videreført forslaget og betaler ut i alt 175 millioner kroner til eierne, opplyser Leif Henning Asla, økonomi- og finansdirektør i Eidsiva Energi AS.

Årsresultatet ble på 517 millioner kroner etter skatt mot 200 millioner kroner i 2015. Driftsresultatet havnet på 974 millioner, 314 millioner bedre enn året før. Asla sier resultatet er i øverste divisjon i Eidsivas historie. Noen år tidligere har gitt bedre resultater, blant annet som følge av ekstraordinære inntekter ved salg av aksjer.

Noe ned i år?

Økte kraftpriser, god drift, positiv effektiv av forbedringsprogrammet, og salg av deler av markedsvirksomheten, har bidratt til resultatforbedringen, opplyser toppledelsen. Datterselskaper kan også vise til oppsving, ikke minst Eidsiva Bredbånd. Selskapet hadde i fjor et driftsresultat på omtrent 40 millioner kroner og et positivt årsresultat, bekrefter økonomi- og finansdirektør Leif Henning Asla.

Han forteller om en spotpris på 24,3 øre/kWh i fjor en oppgang på 37 prosent i forhold til 2015. Nå på nyåret har prisen gått litt ned til mellom 23 og 25 øre per kilowatt time. Fortsetter det slik kan det blir vanskelig å oppnå et like godt resultat i 2017 som i fjor, antyder han.

Investeringer

Eidsiva investerte 943 millioner kroner i datterselskapene i fjor. I all hovedsak er pengene brukt i regionen innen fornybar energi, styrking av leveransesikkerhet for strøm, og utbygging av fibersystemer til bredbånd. I tillegg utgjør konsernets andel av utbyggingen innen vindkraft og vannkraftprosjektene Rosten og Nedre Otta 163 millioner kroner.