Nå sier seniorforsker John D.C. Linnell ved Norsk institutt for naturforskning (NINA) til Aftenposten at man bør følge nøye med på hannulven som vandrer rundt i Lørenskog og Enebakk.

Linnell er ekspert på rovdyradferd og reagerer på at det har kommet mange observasjoner, og at de sier at ulven tilsynelatende ikke er redd mennesker.

– Alle meldingene vi har fått til nå forteller om et nærgående og uredd individ, men som ikke viser aggressivitet. Vi får håpe den bare viser naturlig ungdyrsadferd, at den er nysgjerring og uerfaren. I så fall kan vi håpe at den vokser det av seg, sier han.

Avisen har snakket med flere som har observert det som trolig er den samme ulven den siste tida.

Romerikes Blad skrev også om en av dem denne uken, Marie Helena Walle, som hadde sitt livs naturopplevelse.

– En stund ble vi stående helt stille og se på hverandre. Den var sikkert ikke mer enn 12 skritt unna meg, men jeg var ikke redd i det hele tatt, sa hun til RB.

Den samme ulven er observert både før og etter, og også de obsevasjonene tyder på en uredd ulv.

Linnell er spesielt interessert i observasjonen til Walle, siden hun gikk uten hund.

– Det er viktig å være obs på denne ulven og følge med. Hvis den blir mer nærgående eller viser tegn til å være aggressiv, må noe gjøres, sier han, og forklarer at en slik atferd er i såkalt gul risikosone, der grønn anses som trygg og rød som farlig.

Han mener det beste folk kan gjøre, er å skremme slike ulver vekk.

– Kast stein etter dem og få dem vekk. Det verste som skjer er at folk som kanskje er veldig glad i ulv forsøker å lokke ulven til seg og kanskje gir den noe som den kan spise, kanskje for å ta bilder av ulven og beundre den på nært hold. Det bør man absolutt ikke gjøre, sier Linnell til Aftenposten.